Skip to main content

Οικονομικά Χριστούγεννα στην περιοχή του Άθω

Προνομιακές τιμές και ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα διακοπών συνθέτουν την τουριστική πρόταση του χειμώνα στην περιοχή του Άθω και του Αριστοτέλη.

Πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων διακοπών στην περιοχή του Άθω και του Αριστοτέλη προωθεί ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, προκειμένου να τονώσει τις last minute χριστουγεννιάτικες κρατήσεις των Ελλήνων επισκεπτών στην ορεινή αλλά και στην παράκτια ζώνη.
   
Το πρόγραμμα προτείνει διαδρομές στις χιονισμένες πλαγιές του Χολομώντα και του Αριστοτελικού Βουνού, περιπάτους ανάμεσα σε παραμυθένια χωριά και χριστουγεννιάτικες αγορές, περιηγήσεις σε ιστορικά σημεία και αρχαιολογικούς χώρους, συμμετοχή σε χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδόσεις, βόλτες σε στολισμένους παραδοσιακούς οικισμούς, άμπελο-οινικές περιηγήσεις στη σκιά του Άθωνα, συμμετοχή σε γλέντια και χριστουγεννιάτικες γιορτές που μεταφέρουν τον επισκέπτη σε αυθεντικά εορταστικά σκηνικά.
 
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 12 ξενοδοχειακά καταλύματα, 3 restaurants και 7 επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα, ενώ οι τιμές του είναι ελκυστικές και προνομιακές – ειδικά διαμορφωμένες για την ελληνική αγορά που πλήττεται από την ύφεση, ξεκινώντας από 35€ το δίκλινο δωμάτιο (δηλ. τα δύο άτομα) ανά διανυκτέρευση!
 
Στόχοι του δεν είναι άλλοι από την τόνωση μιας τουριστικής περιόδου που πρέπει να παραμείνει ζωντανή, αυτής των Χριστουγέννων, αλλά και της διευκόλυνσης του Έλληνα καταναλωτή. Το πρόγραμμα και οι προσφορές του έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα mountathosarea.org.

Στο στόχαστρο οι Τούρκοι επισκέπτες

Συναντήσεις με  Τούρκους τουριστικούς πράκτορες / εκθέτες, προερχόμενους από τη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη και άλλες τουρκικές πόλεις είχαν οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, που επισκέφθηκαν τη διεθνή τουριστική έκθεση Travel Turkey Izmir, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επαγγελματικές επαφές.

Στους Τούρκους πράκτορες και εκθέτες παρουσιάστηκαν ηλεκτρονικά:

- ο προορισμός μέσω παράθεσης πληροφοριακού υλικού
- θεματικά προγράμματα διακοπών
- οι δυνατότητες της περιοχής

Το πολλά υποσχόμενο σημείο των δεκατεσσάρων επαγγελματικών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν ήταν ότι Τούρκοι επικεντρώθηκαν στον πολιτισμό και στη γαστρονομία, ως μορφών τουρισμού που μπορούν να προωθηθούν στη γειτονική χώρα, τις οποίες η περιοχή του Άθω προσφέρει ως τουριστικό προϊόν αφειδώς.   

Ο Οργανισμός, στοχεύοντας στην ποιοτική προσέλκυση Τούρκων επισκεπτών και στο άνοιγμα της αγοράς μέσα από υψηλές προδιαγραφές στις συναλλαγές, εκπόνησε στοχευμένο σχέδιο και πρωτοβουλίες προβολής, απευθυνόμενα στη μεγάλη και κοντινή αγορά, τα οποία αποτελούν ειδική ενότητα στο marketing plan 2013.