Skip to main content

«ΟΚ» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την πώληση του Χίλτον

Η εξαγορά της Ιονικής Ξενοδοχειακής που ελέγχει το Hilton από την εταιρία Home Holdings ΑΕ δεν προκαλεί προβλήματα ανταγωνισμού, τονίζει η Επιτροπή

Την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού έλαβε το deal για την εξαγορά του ξενοδοχείου Χίλτον της Αθήνας από τη Home Holdings (TEMES - Dogus). Το τίμημα της εξαγοράς για ποσοστό 97,3% ανέρχεται σε 142 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, με την υπ' αριθ. 633/2016 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε, κατ' άρθρο 8 παρ. 3 του ν.3959/2011, τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση του (κατά προσέγγιση) 97,27% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας «Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε.», ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου «Hilton Αθηνών», από τις εταιρίες «D-Marine Investments Holding B.V.» και «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Ανώνυμη Εταιρεία», μέσω της κοινής τους εταιρίας «HOME HOLDINGS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ». Με την απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η ως άνω συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στην αγορά της παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών».

Η «D-Marine Investments Holding B.V.» με έδρα το Άμεστερνταμ αποτελεί θυγατρική της τουρκικής Dogus Holding A.S..

Σημειώνεται ότι το Hilton Αθηνών ξεκίνησε την λειτουργία του στην ελληνική πρωτεύουσα τον Απρίλιο του 1963 και αποτέλεσε το πρώτο παράρτημα διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας που άνοιξε ποτέ στην Αθήνα.