Δευτέρα 25 Μαΐου 2020
x

ΟΚΤΑΗΜΕΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ

Ο δήμος Νεάπολης - Συκεών διοργανώνει από το Σάββατο 8 έως το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου εθελοντική αιμοδοσία, ενώ θα συγκεντρωθούν και φάρμακα.

Με σύνθημα «αγαπώ τη ζωή και την προσφέρω απλόχερα…» εξελίσσεται η εξόρμηση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών ενόψει της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς, την οποία διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών για ένα οκταήμερο.

Από το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να εκδηλώσουν την κοινωνική τους αλληλεγγύη προσφέροντας λίγες μεν πολύτιμες δε σταγόνες από το αίμα τους σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη από αίμα, αιμοπετάλια ή και μυελό των οστών. Να σημειωθεί ότι η εκστρατεία αυτή, που είναι η πρώτη του νέου έτους, έρχεται να πραγματοποιηθεί με φόντο την πρόσφατη ανακοίνωση-έκκληση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για αίμα εξαιτίας της τραγικής έλλειψης που καταγράφεται στις Τράπεζες Αίματος.

Έτσι, από το ερχόμενο Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020, όσοι επιθυμούν, μπορούν να συνδράμουν εθελοντικά και να ενισχύσουν τον μεγάλο αγώνα των παιδιών που πάσχουν από κακοήθεις ασθένειες, αλλά και των ενηλίκων που η ζωή τους εξαρτάται από τα αιμοπετάλια που τους προσφέρονται. Προκειμένου, δε, να διευκολυνθεί η προσέλευση των πολιτών σ’ αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία, η εκστρατεία αιμοδοσίας θα διαρκέσει μια εβδομάδα και θα πραγματοποιηθεί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα, Αγ. Παύλο).

«Ακόμα και η μικρότερη σταγόνα μπορεί να αλλάξει τη δική μας ζωή, αλλά πολύ περισσότερο να χαρίσει ζωή σε άλλους. Προσφέρουμε το αίμα μας γιατί η μοίρα είναι απρόβλεπτη. Προσφέρουμε το αίμα μας γιατί υποφέρουμε κι εμείς μαζί με το παιδί που πάσχει από μεσογειακή αναιμία και νοσηλεύεται σε ένα απρόσωπο δωμάτιο νοσοκομείου», αναφέρουν σε μήνυμά τους ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη.Το πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρωθούν φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η αιμοδοσία, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου». Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 2313 313 151 & 2313 313 160.

► Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19)
► Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 // 8 π.μ.- 2 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)
► Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)
► Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)
► Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)
► Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)
► Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)
► Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14)
► Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)

Αρωγοί και συνοδοιπόροι και στην εκστρατεία αυτή είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών,  το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» και όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς του δήμου.

Δυστυχώς, όμως, αρκετοί είναι οι εθελοντές αιμοδότες που δεν μπορούν να συμμετέχουν προσωρινά στην αιμοδοσία, με βάση τη νέα οδηγία του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας σχετικά με τα κρούσματα ελονοσίας. Έτσι, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν μπορούν να δώσουν αίμα προσωρινά, εξαιτίας των κρουσμάτων ελονοσίας, οι πολίτες που κατοικούν ή εργάζονται στις εξής περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης:

Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Δήμο Δέλτα: Δ.Ε. Εχεδώρου, Καλοχωρίου (Καλοχώρι), Νέας Μαγνησίας (Νέα Μαγνησία), Διαβατών (Διαβατά, Αγ.Σοφία), Σίνδου (Σίνδος)

Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Δ.Ε. Μενεμένης, Δ.Κ. Μενεμένης (συμπεριλαμβάνονται οι περιοχές Νέα Μενεμένη, Βόσπορος, Άγιος Νεκτάριος-Δενδροπόταμος, Μουριές).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ