Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απόβαση Αμερικανών τουριστών στο λιμάνι - Φαγητό, ψώνια, Έδεσσα, Βεργίνα...

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Viking Sea έδεσε στη Θεσσαλονίκη και περίπου 800 τουρίστες γνωρίζουν την πόλη και αξιοθέατα της κεντρικής Μακεδονίας

Πάνω από 800 τουρίστες βρίσκονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη καθώς ένα ακόμα κρουαζιερόπλοιο, το Viking Sea, κατέπλευσε λίγο μετά τις 8 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο, σημαίας Νορβηγίας, ξεκίνησε ανήμερα του Πάσχα, στις 24 Απριλίου, από το λιμάνι του Πειραιά και σκοπεύει να χαρίσει στους κατά πλειοψηφία Αμερικανούς τουρίστες μία γεύση από τα ελληνικά νησιά, τους αρχαιολογικούς χώρους αλλά και τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Σήμερα το πρωί 789 τουρίστες, μεγαλύτερης κυρίως ηλικίας, έφθασαν στη Θεσσαλονίκη και από το πρωί γνωρίζουν τις ομορφιές της πόλης, τη γαστρονομία της αλλά και την αγορά της.

Οι τουρίστες έχουν την επιλογή είτε να κάνουν ένα city tour στη Θεσσαλονίκη είτε να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο του Δίον ή της Βεργίνας, ούτως ώστε να βιώσουν από κοντά αυτά που, όπως λένε, διαβάζουν στα βιβλία. Κάποιοι επίσης επέλεξαν να επισκφτούν την Έδεσσα και τους καταρράκτες της.

Οι περισσότεροι επισκέπτονται για πρώτη φορά τη Θεσσαλονίκη και ανυπομονούν να βιώσουν την ελληνική φιλοξενία.

Ενθουσιαμένοι οι τουρίστες - Τι λένε στη Voria.gr

Η Μέρι από το Γουινσκόνσιν των ΗΠΑ δηλώνει ενθουσιασμένη για την Ελλάδα, την οποία και επισκέπτεται για πρώτη φορά με τον σύζυγό της και ανυπομονεί να γνωρίσει από κοντά τη Θεσσαλονίκη και να δοκιμάσει τα τοπικά φαγητά για τα οποία έχει ακούσει τόσα.

Η Σούζαν που είναι και η ίδια από το Γουινσκόνσιν δηλώνει χαρούμενη που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και περιμένει πώς και πώς να συνεχίσει το ταξίδι της στα ελληνικά νησιά, τα οποία ανυπομονούσε να επισκεφτεί εδώ και χρόνια.

Έτοιμος να δει τη Βεργίνα από κοντά είναι και ο Πάτρικ, επίσης τουρίστας από τις ΗΠΑ. «Αδημονώ να δω το αρχαιολογικό αυτό στολίδι, ήταν ένας από τους λόγους που ήρθα», τόνισε.

Το Viking Sea είχε ξαναδέσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το 2021 ενώ τον Φεβρουάριο φέτος έφθασε στη Θεσσαλονίκη το Viking Sky, ένα άλλο κρουαζιεόπλοιο της ίδιας εταιρείας. Περίπου το 90% των τουριστών είναι από τις ΗΠΑ, ενώ υπάρχουν από τον Καναδά αλλά και από τη Μεγάλη Βρετανία.

Ξεκίνησε το ταξίδι του από το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο είναι και το home port του, στη συνέχεια έδεσε στον Βόλο, σήμερα θα παραμείνει έως και τις 10 το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, ενώ μετά σειρά έχει το λιμάνι του Κουσάντασι, στην Τουρκία. Θα ακολουθήσουν ορισμένα από τα πιο όμορφα και κοσμοπολίτικα ελληνικά νησιά, όπως η Ρόδος και η Σαντορίνη, αλλά και η Σούδα στα Χανιά, καθώς και το Ναύπλιο. Τελικός προορισμός θα είναι και πάλι ο Πειραιάς, όπου θα φθάσουν στις 4 Μαΐου.