Skip to main content

Στάση εργασίας την Παρασκευή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Διαμαρτύρονται «για την υπερβολική και άδικη στάση του συνόλου των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών που οδήγησε στην απόλυση» των ωφελούμενων του ΟΑΕΔ

Οκτάωρη πρωινή στάση εργασίας προκηρύσσουν για την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται «για την υπερβολική και άδικη στάση του συνόλου των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών που οδήγησε στην απόλυση» των ωφελούμενων του ΟΑΕΔ που εργάστηκαν στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ενημέρωση από το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,     

η εξέλιξη της υπόθεσης των ωφελούμενων του ΟΑΕΔ που προσφάτως απολύθηκαν από το Νοσοκομείο μας δεν ήταν η επιθυμητή στο Συμβούλιο του Οργανισμού. Ο ΟΑΕΔ συνέχισε και ολοκλήρωσε την αδικία, στερώντας από τους δυο χειριστές τη συνέχιση του προγράμματος που προσφάτως πήρε και ετήσια παράταση για 4.000 ωφελούμενους.     

Δυο άνθρωποι στη δύση του εργασιακού τους βίου βρίσκονται ξανά ξεκρέμαστοι, αντιμετωπίζοντας το θηρίο της Ανεργίας στην δυσκολότερη περίοδο της ζωής τους για αποκατάσταση.

- Καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να απευθύνει άμεσα επιστολή στον ΟΑΕΔ όπου θα επισημαίνει ότι η αρχική και μοναδική της πρόθεση ήταν η απομάκρυνση των ωφελούμενων όπως ακριβώς δήλωσαν και ενώπιον της προϊσταμένης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κατά τη συμφιλιωτική διαδικασία  στις αρχές του μήνα.
- Καλούμε την τοπική Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2 Νεάπολης) να αναλάβει το μέρος της ευθύνης που της αναλογεί για τη δυσμενή εξέλιξη όταν με το υπ. πρωτ. 8161/23-8-19 έγγραφό της σε απάντηση του αιτήματος του Νοσοκομείου για απομάκρυνση των συναδέλφων κάλεσε τη Διοικητική Υπηρεσία να “γίνουν οι προβλεπόμενες ενέργειες από τον Φορέα Υποδοχής σχετικά με τη λύση της εργασιακής σχέσης με τον ωφελούμενο”.
- Καλούμε τέλος, τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ, πριν καθαρογραφεί και οριστικοποιηθεί και τυπικά η διακοπή του προγράμματος, να αναλογιστεί τη σωρεία γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και διαχειριστικών υπερβολών που στέρησαν από αυτούς τους ανθρώπους την ομαλή πορεία προς τη συνταξιοδότηση και να επανεξετάσει την αρνητική απόφαση, αναθεωρώντας την προς το επιθυμητό για όλους αποτέλεσμα.

Προκηρύσσουμε 8ωρη πρωινή στάση εργασίας για την Παρασκευή 27/12 συμπαραστεκόμενοι στους δυο συναδέλφους μας διαμαρτυρόμενοι για την υπερβολική και άδικη στάση του συνόλου των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών που οδήγησε στην απόλυσή τους!»