Skip to main content

Οκτώ ακίνητα του ΟΑΕΔ στη Λαγκαδά περνούν στον δήμο Θεσσαλονίκης

Συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, είχε σήμερα το πρωί η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου - Τι δήλωσαν

Στην παραχώρηση οκτώ καταστημάτων, που βρίσκονται στην οδό Λαγκαδά, από τον ΟΑΕΔ προς τον δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εγκατασταθούν σε αυτά μια σειρά από υπηρεσίες του δήμου, προχώρησε το υπουργείο Εργασίας.

Σήμερα κατά τη διάρκεια συνάντησης της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης επικυρώθηκε η παραχώρηση των καταστημάτων.

Στα συγκεκριμένα καταστήματα πρόκειται να εγκατασταθούν ένα ΚΕΠ, ένα ΚΑΠΗ, ένα ΚΔΑΠ και μια βιβλιοθήκη.

"Το υπουργείο Εργασίας διαθέτει ένα τεράστιο κτηριακό απόθεμα, το οποίο μέχρι το 2015 παρέμενε αναξιοποίητο. Καταγράψαμε όλον αυτόν τον πλούτο, απελευθερώσαμε το νομικό πλαίσιο για να μπορούμε να προβαίνουμε εύκολα σε παραχωρήσεις, να εγκαθίστανται εκεί υπηρεσίες του Δημοσίου και να μη χάνονται χρήματα σε μισθώματα σε ιδιώτες αλλά και να αξιοποιήσουμε την περιουσία αυτή, για διάφορες χρήσεις", τόνισε σε δηλώσεις της η κ. Αχτσιόγλου, μετά τη συνάντηση με τον κ. Μπουτάρη. Όπως ανέφερε, ήδη έχουν παραχωρηθεί 130 ακίνητα σε όλη τη χώρα.

"Είναι πολύ σημαντικό, ταλαιπωρήθηκε πολύ η ιστορία μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Η ουσία είναι ότι έγινε και πως θα γίνει εκεί ένα κέντρο ζωντανό στην καρδιά της πόλης", σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας συζητήθηκε και μια σειρά από άλλες παραχωρήσεις που έχει ανάγκη ο δήμος, προκειμένου να εγκαταστήσει εκεί κυρίως σχολεία.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος έχουν καταθέσει τρία αιτήματα για επόμενες καταχωρήσεις.

"Κάναμε μια αναθεώρηση εν όψει της πρωτοβουλίας της να βρεθουν ποια ακίνητα ανήκουν στην αρμοδιότητα της και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον δήμο. Εμείς καταθέσαμε τρία αιτήματα που έχουμε ανάγκη είτε για σχολεία είτε για άλλες χρήσεις και πιστεύω ότι όπως αυτή η πρωτοβουλία απέδωσε καλά στην Αθήνα, το ίδιο θα έχουμε και εδώ", τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Άννα Αγγελίδου και Έλλη Χρυσίδου, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θωμάς Ψαρράς και η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη.