Skip to main content

Οκτώ εύκολοι τρόποι περιποίησης για όμορφα πόδια το καλοκαίρι

Δείτε μια σειρά βημάτων – ρουτίνας που θα χαρίσουν στο δέρμα σας ζωντάνια και θα αναδείξουν τα πόδια σας με τον καλύτερο τρόπο.

Κοντά φορέματα, σορτσάκια και μαγιό σε συνδυασμό με ανοιχτά παπούτσια μας φέρνουν αμέσως στο μυαλό το καλοκαίρι και μετά έρχεται η σκέψη πως τα πόδια μας θα φαίνονται περισσότερο.

Μην ανησυχείτε όμως, αφού ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές περιποίησης μπορούμε να κάνουμε τα πόδια μας να δείχνουν όμορφα και η επιδερμίδα τους λεία, λαμπερή και νεανική.

Δεν πρόκειται για κάποιο περίεργο μυστικό, που δεν έχετε ξανακούσει, αλλά για μια σειρά βημάτων – ρουτίνας που θα χαρίσουν στο δέρμα σας ζωντάνια και θα αναδείξουν τα πόδια σας με τον καλύτερο τρόπο, σύμφωνα με το beautetinkyriaki.gr.

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική

Αν θέλετε τα πόδια σας να δείχνουν περιποιημένα, έχοντας υγιές και λαμπερό δέρμα, δεν πρέπει να αμελείτε την ενυδάτωση τους.

Πέρα λοιπόν από την εσωτερική υγρασία του οργανισμού που βοηθά στην αντιμετώπιση του σκασμένου και θαμπού δέρματος, έχει μεγάλη σημασία να εφαρμόζετε καθημερινά μια κρέμα ποδιών. Με αυτό τον τρόπο τα πέλματα διατηρούνται ενυδατωμένα και δεν σκάνε.

Ιδιαίτερα το καλοκαίρι το περπάτημα με γυμνά πόδια στην άμμο, αλλά και με ανοιχτά παπούτσια, τα εκθέτει περισσότερο στον ήλιο και τη σκόνη με αποτέλεσμα το φαινόμενο της αφυδάτωσης να είναι ακόμη συχνότερο.

Φροντίστε λοιπόν από πριν το δέρμα των πελμάτων σας και προλάβετε το σκάσιμο του.

Πεντικιούρ για όμορφα πόδια το καλοκαίρι


Τα καθαρά νύχια και πέλματα θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο στην όμορφη εικόνα των ποδιών σας.

Φροντίστε λοιπόν να κάνετε ένα καλό πεντικιούρ για να απομακρύνετε τις σκληρύνσεις, τα πετσάκια και τις σκασμένες φτέρνες.

Έτσι τα πόδια σας θα είναι μαλακά και η όψη τους θα είναι πιο υγιής και φρέσκια.

Δώστε χρώμα στα νύχια των ποδιών σας με ένα καλοκαιρινό βερνίκι


Τις περισσότερες φορές και ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ολοκληρώνοντας το πεντικιούρ μας επιλέγουμε να κάνουμε ένα όμορφο χρώμα.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πινελιά που αναδεικνύει το μαύρισμα, αλλά και τα νύχια στα πόδια μας, τα οποία είναι περισσότερο εκτεθειμένα στα βλέμματα λόγω των ανοιχτών παπουτσιών που φοράμε.

Απαλλαγείτε από τα κίτρινα νύχια ποδιών


Ακόμη κι αν επιλέξετε να μην βάψετε τα νύχια σας και να τα αφήσετε να αναπνεύσουν για ένα διάστημα το καλοκαίρι, μπορούν να είναι εξίσου όμορφα, εφόσον είναι περιποιημένα. Γι’ αυτό, πέρα από το πεντικιούρ και το καθάρισμα, είναι σημαντικό να τα απαλλάξετε από τυχόν κιτρινίλα.

Είναι άλλωστε γνωστό πως από το συνεχές βάψιμο των νυχιών, ιδιαίτερα με σκούρα μανό, ενδέχεται η επιφάνεια τους να κιτρινίσει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην φαίνονται υγιή όταν είναι άβαφα. Χρησιμοποιήστε λίγο λεμόνι ή και οξυζενέ για να τα καθαρίσετε.

Αντιμετωπίστε τις σκασμένες φτέρνες

Το σημείο του πέλματος που κάνει πιο αισθητή την ύπαρξη αφυδάτωσης είναι οι φτέρνες. Οι ενοχλητικές σκληρύνσεις αλλά και οι ρωγμές που ενδέχεται να δημιουργηθούν σε αυτό το σημείο του πέλματος είναι πιο συχνές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, μπορούν να αντιμετωπιστούν, αλλά και να προληφθούν εύκολα.

Το πεντικιούρ, αλλά και η συχνή ενυδάτωση αποτελούν συνήθειες που θα βοηθήσουν να αποφύγετε ένα τέτοιο φαινόμενο.

Μην αμελείτε την απολέπιση ποδιών


Ένας ακόμη τρόπος να αποκτήσετε όμορφα και βελούδινα πόδια αυτό το καλοκαίρι είναι η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε τους φραγμένους πόρους που οδηγούν σε σπυράκια, αλλά και τα μαύρα στίγματα στα πόδια, ένα φαινόμενο γνωστό και ως πόδια φράουλας.

Κάνοντας λοιπόν απολέπιση στα πέλματα, αλλά και τις γάμπες ή τα μπούτια, καθαρίζετε την επιδερμίδα σας και την βοηθάτε να αναπνέει καλύτερα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει λαμπερό και πιο νεανικό, όντας παράλληλα απαλό.

Καταπολεμήστε ή προλάβετε τους μύκητες ποδιών


Οι μύκητες των ποδιών δεν δημιουργούνται μόνο από τα κλειστά και ιδρωμένα παπούτσια. Πρόκειται για ένα συχνό πρόβλημα που εμφανίζεται και το καλοκαίρι στα πόδια μας. Συχνές ενδείξεις του συγκεκριμένου προβλήματος είναι μεταξύ άλλων το ξεφλούδισμα ανάμεσα στα δάχτυλα, η φαγούρα και η κακοσμία.

Η υγρασία ανάμεσα στα δάχτυλα από το ελλιπές σκούπισμα, αλλά και ο ιδρώτας που δημιουργείται λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, ενδέχεται να προκαλέσουν μυκητιάσεις στα δάχτυλα και τα νύχια των ποδιών.

Επίσης, σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη μυκητών στα πόδια είναι το περπάτημα στην άμμο ή γύρω από μια κοινόχρηστη πισίνα.

Δείτε στο σχετικό άρθρο τα συμπτώματα, αλλά και τους φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης για τους μύκητες ποδιών.

Αποτρίχωση για απαλά και βελούδινα πόδια


Πέρα από τα πέλματα, ένας ακόμη από τους συχνούς προβληματισμούς μας είναι η αποτρίχωση. Για να απαλλαγείτε λοιπόν από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα καλό θα ήταν να επιλέξετε τον τρόπο που ταιριάζει στις συνήθειες και τις ανάγκες σας.

Κάποιες γυναίκες προτιμούν τη γρήγορη λύση του ξυραφιού, η οποία όμως δεν έχει διάρκεια.

Άλλες καταφεύγουν στο κερί και τη χαλάουα, που αφαιρούν την τρίχα από τη ρίζα και την αποδυναμώνουν. Οι μέθοδοι αυτές μαζί και με την αποτριχωτική μηχανή προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια, αν και είναι λίγο επώδυνες. Βέβαια μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος…

Από εκεί και πέρα, υπάρχει πάντα η επιλογή της μόνιμης και ριζικής αποτρίχωσης με λέιζερ. Η συγκεκριμένη μέθοδος όμως θα πρέπει ιδανικά να έχει ολοκληρωθεί πριν τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς δεν ενδείκνυται να γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Πρόκειται για μια σχετικά ακριβή επιλογή για αποτρίχωση, που όμως αν αναλογιστείτε το μόνιμο αποτέλεσμα, δεν είναι και τόσο απαγορευτική.

Η επιλογή είναι δική σας. Μάθετε τα πάντα σχετικά με τους 7 βασικούς τρόπους για αποτρίχωση στο σπίτι και επιλέξτε αυτόν που σας ταιριάζει.