Skip to main content

Οκτώ έργα συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων στον δήμο Δέλτα

Υπεγράφη σήμερα η προγραμματική σύμβαση για τη συγχρηματοδότηση των έργων σε συνεργασία με την αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης.

Στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Συντηρήσεις - μικροκατασκευές αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Δέλτα», προχώρησαν ο δήμαρχος της περιοχής Μίμης Φωτόπουλος και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 450.000,00€, με σκοπό την υλοποίηση εργασιών συντήρησης, επισκευής και διαμόρφωσης οκτώ συνολικά κτιριακών αθλητικών εγκαταστάσεων που αφορούν σε έξι ανοικτά γήπεδα και δύο κλειστά αθλητικά κέντρα του Δήμου Δέλτα.

Συγκεκριμένα, εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής θα πραγματοποιηθούν στα ανοιχτά γήπεδα, Σίνδου, Ν. Μαλγάρων, Διαβατών, Ν. Μαγνησίας, Κυμίνων και Καλοχωρίου και στα κλειστά γυμναστήρια Διαβατών και Σίνδου.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου σχετικά με την υπογραφείσα σύμβαση έκανε τις εξής δηλώσεις: «Σήμερα, η άριστη συνεργασία με τον αγαπητό φίλο δήμαρχο Μίμη Φωτόπουλο, επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά. Με την προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε, ξεκινούν σε οκτώ συνολικά κτιριακές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Δέλτα οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας τους από τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε να αθλούνται οι σύλλογοι και τα παιδιά μας σε ασφαλείς χώρους. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αξιοποιώντας ειδικά κονδύλια για την συντήρηση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και των 14 δήμων που ανήκουν στα αυτοδιοικητικά όρια της Αντιπεριφέρειας Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης, στηρίζουμε έμπρακτα και ουσιαστικά, με όσα εργαλεία, δυνάμεις και δυνατότητες έχουμε, την πρόσβαση των συμπολιτών μας στον αθλητισμό βελτιώνοντας τις υποδομές που πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικές για τους συμπολίτες μας».

Από την μεριά του ο δήμαρχος Δέλτα κ. Φωτόπουλος τόνισε τα εξής: «Είναι μια ακόμη πολύ καλή συνεργασία που πετυχαίνουμε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Έξι ανοιχτά γήπεδα και 2 κλειστά αθλητικά κέντρα, θα συντηρηθούν και θα επισκευαστούν. Πολύ σύντομα, οκτώ σπουδαία έργα στη Σίνδο, στα Νέα Μάλγαρα, στα Διαβατά, στη Ν. Μαγνησία και στο Καλοχώρι θα αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες πλήρη, όπως θα έπρεπε να είναι εδώ και πολλά χρόνια. Συνεχίζουμε το έργο που ξεκινήσαμε πριν 4 χρόνια, με αποκλειστικό γνώμονα το καλό των συνδημοτών μας, με επίπονη και συστηματική δουλειά. Τέλος, θέλω για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε».