Skip to main content

«Οκτώ γυναίκες» από άνδρες ηθοποιούς

Μια πρωτότυπη εκδοχή του έργου του Ρομπέρτ Τομά. Στο πλαίσιο των «Δημητρίων».

Μία πρωτότυπη εκδοχή της κλασικής αστυνομικής κωμωδίας του Ρομπέρ Τομά «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται», όπου οκτώ άνδρες υποδύονται τις ισάριθμες ηρωίδες της παράστασης, παρουσιάζεται έως την Τετάρτη στο «Ράδιο Σίτυ», στο πλαίσιο των «Δημητρίων».

Η καινοτόμα παράσταση, υπό τον τίτλο «Οκτώ γυναίκες», εκτυλίσσεται στα τέλη του 18ου αιώνα σε ένα απομονωμένο, χιονισμένο λόφο. Οκτώ άνδρες ηθοποιοί υποδύονται τις γυναίκες που αλληλοκατηγορούνται για το φόνο του Μαρσέλ, του μοναδικού άνδρα της οικογένειας.

«Στόχος μας δεν ήταν να κοροϊδέψουμε τις γυναίκες. Γι΄ αυτό αφαιρέσαμε τα γυναικεία στοιχεία. Οι ηθοποιοί είναι ντυμένοι με ένα ομοιόμορφο φόρεμα και δεν παίζουν ως άνδρες ή ως γυναίκες, αλλά ως χαρακτήρες», εξήγησε ο σκηνοθέτης της παράστασης Νίκος Καραθάνος.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους υποδύονται οι Νίκος Καραθάνος, Αιμίλιος Χειλάκης, Χρήστος Στέριογλου, Αργύρης Ξάφης, Νίκος Χατζόπουλος, Κοσμάς Φουντούκης, Χρήστος Λούλης και Γιάννης Κότσιφας.

Τη μουσική υπογράφει η Φωτεινή Μπαξεβάνη, τους στίχους η Λένα Κιτσοπούλου, ενώ στην παράσταση συμμετέχουν οι μουσικοί Γιάννης Αγγελόπουλος, Δημήτρης Τσάκας, Κώστας Κωνσταντίνου και Κώστας Μπαλταζάνης.