Skip to main content

Οκτώ κρούσματα σε γηροκομείο στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Οι μεν εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και μέρες σε καραντίνα στα σπίτια τους, οι δε τέσσερις ηλικιωμένοι έχουν απομονωθεί από τους υπόλοιπους τρόφιμους

Σε γηροκομείο στην περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας προκειμένου να υποβάλει σε τεστ covid-19 τους εργαζόμενους καθώς και τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε αυτό. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Voria.gr από τους ελέγχους εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής οκτώ κρούσματα, εκ των οποίων τα τέσσερα αφορούν εργαζόμενους.

Λέω “σύμφωνα με πληροφορίες” επειδή ο ΕΟΔΥ δεν ανακοίνωσε τίποτε σχετικό όπως γίνεται συνήθως όταν πρόκειται για κρούσματα τα οποία εντοπίζονται σε μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων. Δεν ξέρω τους λόγους, αν και υποψιάζομαι... Έως και χθες πάντως, ευτυχώς δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί κάποιος. Οι μεν εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και μέρες σε καραντίνα στα σπίτια τους οι δε τέσσερις ηλικιωμένοι έχουν απομονωθεί από τους υπόλοιπους σε άλλον όροφο της μονάδας. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να τελειώσει εδώ το πράγμα.

Η επέτειος Γρηγορόπουλου

Όσο πλησιάζουμε στην 30η Νοεμβρίου τόσο πυκνώνει η συζήτηση περί της πιθανής ημερομηνίας άρσης του lockdown. Δεν ξέρω πόσοι είχαν πιστέψει τον αρχικό σχεδιασμό περί καραντίνας μόνο τριών εβδομάδων. Νομίζω πως όλοι ήμασταν υποψιασμένοι ότι θα υπήρχε σίγουρα παράταση, ακόμη και στο πολύ θετικό σενάριο που ο αριθμός των κρουσμάτων θα υποχωρούσε ακόμη και κάτω από τα 800 με 700.

Και ο λόγος δεν έχει να κάνει μόνον με τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία δεν είναι ακόμη αυτά που θα θέλαμε. Έχει να κάνει και με το γεγονός ότι έξι μέρες μετά, στις 6 Δεκεμβρίου, είναι η δωδέκατη επέτειος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Πιστεύει κανείς ότι, ακόμη και εάν υποχωρούσαν τα κρούσματα, θα αποφάσιζε η κυβέρνηση να άρει το lockdown, ώστε να γίνουν διαδηλώσεις, και μάλιστα “δύο σε ένα”, μια για τον Γρηγορόπουλο και μια για το Πολυτεχνείο που φέτος μπήκε στο ψυγείο;

Φυσικά δεν υπήρχε καμία τέτοια περίπτωση. Οπότε η όποια σταδιακή άρση των περιορισμών δεν πρόκειται να γίνει πριν από την 7η Δεκεμβρίου, εάν και εφόσον, έχει καλμάρει στο μεταξύ το επιδημιολογικό φορτίο. Κι ελπίζω αυτή τη φορά οι αρμόδιοι να πήραν το μάθημά τους και να ανοίξουν, ό,τι πρέπει να ανοίξει, με φειδώ, με τους αναγκαίους περιορισμούς, για να μην ξανακυλήσουμε στα ίδια.   

φωτο αρχείου