Skip to main content

Οκτώ παρουσιάσεις ομάδων στη Demo Day από το OK!Thess

Η μέρα ξεκίνησε με 8 παρουσιάσεις ομάδων σε 12 εκπροσώπους επενδυτικών σχημάτων και συνεχίστηκε με κατ ιδίαν συναντήσεις ομάδων - επενδυτών

Την Δευτέρα και την Τρίτη 22 και 23/10, το OK!Thess πραγματοποίησε στους χώρους του την καθιερωμένη πλέον Demo Day (Ημέρα επιδειξης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών), της οποίας σκοπός ήταν να δώσει την δυνατότητα σε startups από όλη την πόλη να συνδεθούν με πιθανούς επενδυτές. Σημαντικοί φορείς του τοπικού οικοσυστήματος καινοτομίας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για παρουσίαση των καλύτερων ομάδων τους σε εκπροσώπους Venture Capital funds καθώς και επιχειρηματικών αγγέλων από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.   
 
Συγκεκριμένα, οι φορείς που συμμετείχαν ήταν:

OK!Thess, Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας ΑΠΘ, Entrepreneurship Hub ACT School of Business, Coho, Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης, Innovation Farm Stage 2.

Η μέρα ξεκίνησε με 8 παρουσιάσεις ομάδων σε 12 εκπροσώπους επενδυτικών σχημάτων και συνεχίστηκε με κατ ιδίαν συναντήσεις ομάδων - επενδυτών ανάλογα με το ενδιαφέρον που υπήρξε για το προϊόν που παρουσιάστηκε. Η παρουσίαση είχε διάρκεια 10’ και είχε ως στόχο να αναδείξει τα βασικά πλεονεκτήματα της λύσης ώστε να τραβήξει το ενδιαφέρον των επενδυτών για περαιτέρω συζήτηση.

Οι επενδυτές ήταν:

    • Γιώργος Καραντώνης, Metavallon VC
    • Σωτήρης Παπαντωνόπουλος, UniFund
    • Πάνος Λιούλας, UniFund
    • Bruno Bolsens, Big Pi VC
    • Αχιλλέας Πετρόπουλος , Velocity Partners
    • Adriane Thrash, Anthology Ventures
    • Αργύρης Σπυρίδης , Anthology Ventures & Innovation Farm Stage Two
    • George Brashnarov, CEO Angels Club
    • Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής NBG Business Seeds ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
    • Άγγελος Μαγγλής , ΑΤΛΑΝΤΙΣ Συμβουλευτική
    • Λίνα Τσαλταμπάση, Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος
    •  Filip Stojanovich, SEGURA Consulting LLC

Οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν:

FREIGHTS exchange platform -  Mια ηλεκτρονική πλατφόρμα που επιτρέπει στις εταιρείες στον κλάδο των μεταφορών να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους, να αναπτύξουν το δίκτυο συνεργατών τους και να λύσουν τα καθημερινά προβλήματα γρήγορα και εύκολα, ελαχιστοποιώντας το κόστος τους.

HearArtTec - Αναπτύσσει και παρέχει έξυπνες τεχνολογικές λύσεις για εξατομικευμένη αποκατάσταση της ακοής πέρα από την τυπική χρήση ακουστικών.

Seamx – Αναπτύσσει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης αθλητικών δραστηριοτήτων.

Casandra – Μια υπηρεσία παροχής υπηρεσιών πρόβλεψης πληρότητας στα resorts

Quotelier - Μια εφαρμογή cloud b2b που επιτρέπει στα ξενοδοχεία να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αιτήματα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου ή διαφόρων άλλων συνομιλιών αυξάνοντας έτσι τις πωλήσεις τους.

AidPlex – Αναπτύσσει 3D εκτυπώσιμους πλαστικούς νάρθηκες, προσαρμόσιμους για όλους τους ασθενείς.

Proclisis – Μια υπηρεσία λογισμικού για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που χειρίζονται μεγάλους όγκους σύνθετων και πολύπλοκων αγορών κάθε μήνα.

RespiFit - Αναπτύσσει το προϊόν AsthmaFit, ένα σύστημα που αποτελείται από φορητή συσκευή και υπηρεσίες που ικανοποιούν τις ειδικές ανάγκες των ασθενών και παρέχει εξατομικευμένες λύσεις για την παρακολούθηση του άσθματος και την ελαχιστοποίηση των επιθέσεων άσθματος.
 
Κατά την δεύτερη μέρα του Demo day λιγότερο ώριμες ομάδες είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους επιχειρηματικούς αγγέλους καθώς και με τους εκπροσώπους των Venture Capital Funds, στοχεύοντας όχι τόσο στην επίτευξη επενδυτικού ενδιαφέροντος. αλλά περισσότερο στην ανάδραση για βελτιστοποίηση των λύσεων που αναπτύσσονται.  Οι επενδυτές επέλεξαν τις ομάδες με τις οποίες επιθυμούσαν να συναντηθούν, και σε ξεχωριστούς χώρους συνάντησης εντός του ΟΚ!Τhess ανέλυσαν τους επιχειρηματικούς στόχους της κάθε ομάδας, τους τρόπους αξιοποίησης μιας μελλοντικής χρηματοδότησης καθώς επίσης και το πώς μπορούν οι ίδιοι να στηρίξουν τις ομάδες τόσο με συμβουλευτική καθοδήγηση όσο και με διασύνδεση με τον ευρύτερο επιχειρηματικό κόσμο.