Skip to main content

Οκτώ τάσεις που θα κυριαρχήσουν στη μόδα την άνοιξη του 2020

Τη φετινή χρονιά, αρκετές τάσεις από προηγούμενες σεζόν συνεχίζουν να βρίσκονται ψηλά στη λίστα με όσα πρόκειται να φοράμε τους επόμενους μήνες.

Λουλουδάτα, neon, αέρινα και στιλάτα είναι τα trends της άνοιξης του 2020.

Τη φετινή χρονιά, αρκετές τάσεις από προηγούμενες σεζόν συνεχίζουν να βρίσκονται ψηλά στη λίστα με όσα πρόκειται να φοράμε τους επόμενους μήνες, ενώ για ακόμη μία φορά επιστρέφουν στοιχεία από περασμένες δεκαετίες όπως τη disco εποχή των '80s.

Δείτε παρακάτω τα οκτώ top trends της πασαρέλας για την άνοιξη 2020:

1. To Disco Collar

Filippo Fior / Gorunway.com


Και κάπως έτσι η disco δεν έχει πεθάνει. Με επιρροές από τα λαμπερά looks των θαμώνων του Studio 54, οι collections των σχεδιαστών για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 περιλάμβαναν μεγάλους τριγωνικούς γιακάδες από την disco εποχή. Τους είδαμε σε παλτό, πουκάμισα και σακάκια και σε έντονες αποχρώσεις για να δημιουργείται ακόμα μεγαλύτερη αντίθεση.

2. Crochet

Filippo Fior / Gorunway.com



Τα πλεκτά –και συγκεκριμένα τα crochet–  επανέρχεται ανανεωμένο φετινή σεζόν.

Σκεφτείτε πολύ γυναικεία σε φορέματα, κοστούμια, αλλά και σε βραδινές δημιουργίες. Οτιδήποτε χειροποίητο έχει λάβει ιδιαίτερη προσοχή τελευταία και ειδικότερα οι παραδοσιακές τεχνικές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά, όπως το πλέξιμο. Ενδεχομένως, η στροφή της βιομηχανίας προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον να έχει συμβάλει σημαντικά στο συγκεκριμένο trend, το οποίο παίρνει ένα διαφορετικό, σύγχρονο twist για το 2020.

3. Neon

Filippo Fior / Gorunway.com



Τι είναι φωσφοριζέ ροζ, πορτοκαλί, μπλε, πράσινο και κίτρινο και αρνείται να γίνει ένα με το πλήθος; Όλες οι δημιουργίες στις αποχρώσεις του highlighter που πρωταγωνίστηκαν στις πασαρέλες artists για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 από τον Tom Ford στον Christopher John Rogers, και το Courreges.

4. Hot pants

Alessandro Lucioni / Gorunway.com

 


Τα hot pants, τα λεγόμενα καυτά σορτς έκαναν ένα θριαμβευτικό comeback τη φετινή άνοιξη. Από πλεκτά έως τζιν σορτς τα hot pants ήρθαν για να μείνουν. Συνδιάστε με γυμνά πόδια και καλσόν για τις λιγότερο θαρραλέες.

5. Βερμούδες

Alessandro Lucioni / Gorunway.com



Βερμούδες παντού. Εάν η ιδέα των hot pants σας φοβίζει, τότε οι βερμούδες ήρθαν για να σας σώσουν. Οι βερμούδες κάνουν την εμφάνισή τους ως ένα twist στο κλασικό κοστούμι. Τις είδαμε σε γήινα αλλά και έντονα χρώματα –όπως φούξια, στην πασαρέλα του Tom Ford για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020– ενώ οι δερμάτινες εκδοχές φαίνεται πως έχουν ήδη κερδίσει και το street style κοινό. Η άνεση έρχεται στο επίκεντρο τη φετινή χρονιά, έτσι ώστε να ταιριάζει με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας της σύγχρονης γυναίκας, και οι βερμούδες αντικαθιστούν τα biker shorts της περασμένης σεζόν για πιο προσεγμένα, tailored αλλά και άνετα looks.

6. Σουτιέν-τοπάκια

Filippo Fior / Gorunway.com



Τα κοφτά τοπ, η αλλιώς crop top, έχουν φύγει από τη μόδα - το τοπάκι που μοιάζει με σουτιέν κυριάρχησε παντού στις παραρέλες από τα πλεκτά του Dior έως τα ημιδιάφανα της Loewe. Συνδιάστε τα με ψηλόμεση φούστα και θα έχετε το τέλειο ανοιξιάτικο λουκ.

7. Πούπουλα

Filippo Fior / Gorunway.com



Όταν έχει να κάνει με τη νυχτερινή εμφάνιση, κάποιες φορές μόνο ένα μικρό μάυρο φόρεμα δεν κάνει. Βλέπε: Έντονα φορέματα και τοπ με πούπουλα από Burberry, Valentino, Attico και άλλους.

8. Ανοιξιάτικο δέρμα

Filippo Fior / Gorunway.com




Το δέρμα, αν και κάποτε ήταν καθαρά και μόνο για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, εμφανίζεται ξανά στις πασαρέλες για την ερχόμενη σεζόν, αυτήν τη φορά με μία έντονη δόση χρώματος. Το είδαμε σε πολλές διαφορετικές μορφές, από φούστες, μέχρι παντελόνια και καπαρντίνες, όπως και σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις.