Skip to main content

Όλα έτοιμα για τα Βίκος Street Relays στη Λάρισα αυτήν την Κυριακή

Σκοπός των φετινών αγώνων είναι η συγκέντρωση ποσού για αγορά και δωρεά αθλητικού υλικού στα σχολεία της Λάρισας με τη μεγαλύτερη συμμετοχή.

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου η Λάρισα φοράει τα γιορτινά της και ετοιμάζεται να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει για δεύτερη χρονιά την πρωτοποριακή σειρά αγώνων δρόμου, τα Βίκος Street Relays.

Μένουν τέσσερις ημέρες από την πρώτη πιστολιά του αφέτη, όμως η… εκκίνηση των αγώνων έγινε σήμερα στο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την συνέντευξη Τύπου, παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων της Λάρισας.

Ολοι όσοι παραβρέθηκαν στην συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αισθάνθηκαν την ανάγκη να στείλουν το μήνυμα της αλληλεγγύης και της συμμετοχής, τονίζοντας ότι η πόλη της Λάρισας αγκαλιάζει όλα τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα, μεταξύ αυτών και τα Βίκος Street Relays, που διοργανώνονται με σκοπό και την ενίσχυση των τοπικών σχολείων με πλούσιο αθλητικό υλικό.

Πρώτος το λόγο πήρε ως ο οικοδεσπότης της διοργάνωσης στην πόλη της Λάρισας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο οποίος τόνισε: «Στις 22 Οκτωβρίου συμμετέχουμε όλοι σε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και δίνουμε ένα μήνυμα συνεργασίας και αλληλεγγύης. Πρόκειται για άλλη μια μεγάλη αθλητική εκδήλωση που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Είναι αγώνες που προάγουν την συνεργασία άλλα και την αλληλεγγύη καθώς από τους αγώνες θα ενισχυθούν τα σχολεία της Λάρισας μέσα από την συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν για την αγορά και δωρεά αθλητικού υλικού».

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού, Γιώργος Κωσταρόπουλος σημείωσε ότι για δεύτερη χρονιάς ο Δήμος Λαρισαίων, «σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας πρόκειται να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να έχουν επιτυχία οι αγώνες», που όπως τόνισε «στέλνουν ένα διαφορετικό μήνυμα σ’ ολόκληρη την πόλη και παράλληλα συμβάλλουν στην αθλητική ανάπτυξης». Γι’ αυτό και ζήτησε «ο κόσμος της Λάρισας και όχι μόνο, πρέπει να αγκαλιάσουν τους αγώνες και να συμμετέχουν μαζικά την Κυριακή 22 Οκτωβρίου».

Εκ μέρους του συνδιοργανωτή των αγώνων, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Λάρισας, ο πρόεδρος Απόστολος Γούλας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός της παρουσίας των Βίκος Street Relays για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη και στάθηκε στην ανάγκη στήριξης τέτοιων προσπαθειών. «Πέρα από το οργανωτικό κομμάτι σαν σύλλογος στηρίζουμε τόσο με την συμμετοχή αθλητών όσο και με εθελοντές τους φετινούς αγώνες, άλλωστε δε θα μπορούσαμε ως Σύλλογος Δρομέων να λείπουμε από ένα τέτοιο σπουδαίο δρομικό γεγονός που διοργανώνεται στην πόλη μας. Αποδείξαμε πριν ένα χρόνο, ότι είμαστε σε θέση να στηρίξουμε και να συμβάλλουμε στην προσπάθεια για αλληλεγγύη και προσφορά».

«Κάτι διαφορετικό για μας, αλλά πρωτότυπο και ωραίο για όλους»

Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου ήταν και δύο πρώην πρωταθλητές, παιδιά της πόλης Λάρισας. Ο λόγος για τον Στέλιο Δημότσιο και τη Γωγώ Κοκλώνη, που θα δώσουν το «παρών» την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στους αγώνες, η δεύτερη μάλιστα θα τρέξει μαζί με την πεντάχρονη κορούλα της!

Ο Στέλιος Δημότσιος, με τις τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Σίδνεϋ 2000, Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008), μία νίκη στους μεσογειακούς αγώνες το 2001, μια έκτη θέση στο ευρωπαϊκό το 2002 και μία έκτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2003 γνωρίζει καλά τι θα πει ομαδικότητα, καθώς μερικές από τις μεγάλες του επιτυχίες τις σημείωσε ως μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας.

«Αυτή τη φορά, όπως και πέρσι, θα κρατήσουμε την σκυτάλη για έναν ιερό σκοπό, αυτό της προσφοράς και της αλληλεγγύης, σε μια μεγάλη αθλητική γιορτή που τόσο πολύ την έχει ανάγκη ο κόσμος της Λάρισας, που ελπίζω και εύχομαι να ανταποκριθεί και να είναι το πρωί της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της πόλης, για να πάρει μέρος, να τρέξει, να γιορτάσει, να ψυχαγωγηθεί», υποστήριξε ο Στέλιος Δημότσιος πριν δώσει την σκυτάλη στη Γωγώ Κοκλώνη.

«Αν κάτι όλους εμάς τους πρώην αθλητές μας προκαλεί εντύπωση βλέποντας τη δομή και τη φιλοσοφία των Βίκος Street Relays, είναι το γεγονός ότι για πολλά χρόνια αλλάζαμε σκυτάλη στα στάδια, ενώ πέρσι και φέτος θα αλλάζουμε σκυτάλη στο δρόμο, τρέχοντας μαζί με τις οικογένειες, τους φίλους και τις παρέες μας, γι’α αυτό αξίζει τον κόπο να βάλουμε τα αθλητικά μας και να τρέξουμε για έναν καλό σκοπό», τόνισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ενμοντον το 2001 με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 κατέλαβε την 6η θέση, ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως έχει περάσει στο λαιμό της δύο μετάλλια, ένα αργυρό και ένα χάλκινο, σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το 2002 στη Βιέννη και το 2005 στη Μαδρίτη.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν επίσης, ο εκπρόσωπος της Π.Ε.Π.Φ.Α. (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής) ν. Λάρισας κ. Κώστας Τσίτωτας, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Βετεράνων Στίβου Λάρισας, κ.κ. Γιάννης Κυριάκος και Χρήστος Ψαρογιώργος, αλλά και ο Διευθυντής Αγώνων των Βίκος Street Relays, κορυφαίος δρομέας μεσαίων και αποστάσεων στην Ελλάδα, Νότης Παπούλιας.

Ολοι τους στάθηκαν στην πρωτοτυπία των φετινών αγώνων και στον σκοπό τους, που δεν είναι άλλος από την συγκέντρωση ποσού για αγορά και δωρεά αθλητικού υλικού στα σχολεία της Λάρισας με τη μεγαλύτερη συμμετοχή και τους καλύτερους χρόνους.

Οι εγγραφές συνεχίζονται ηλεκτρονικά στο www.relays.gr μέχρι την Τετάρτη 18/10 τα μεσάνυχτα, ενώ δηλώσεις συμμετοχής γίνονται και στο κατάστημα INTERSPORT Λάρισας στην πλατεία Ταχυδρομείου (Παναγούλη 19 & Παπακυριαζή).