Skip to main content

Σαν τις κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ... δεν έχει - Ξεκίνησε η προετοιμασία

Οι κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ σε Χαλκιδική, Πήλιο και Νυμφαίο και αυτό το καλοκαίρι υπόσχονται να δώσουν ερεθίσματα και μοναδικές εμπειρίες.

Οι κατασκηνώσεις που είναι ταυτισμένες με το παιδικό καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν ήδη την προετοιμασία για να υποδεχθούν μικρούς αλλά και πιο μεγάλους την καλοκαιρινή περίοδο. Ο λόγος για τις κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ σε Χαλκιδική, Πήλιο και Νυμφαίο που και αυτό το καλοκαίρι υπόσχονται να δώσουν ερεθίσματα και να δημιουργήσουν μοναδικές εμπειρίες στους κατασκηνωτές. Παράλληλα, με τις κατασκηνώσεις  ξεκίνησε η προετοιμασία και για τα ειδικά προγράμματα περιπέτειας σε Πίνδο και Πήλιο και οι ιστιοπλοϊκές εξορμήσεις.

«Εμείς στις κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ πιστεύουμε σε έναν καλύτερο κόσμο. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος. Πιστεύουμε ότι ο καθένας από εμάς έχει την δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Αν όχι ολόκληρο, σίγουρα τον μικρόκοσμο μέσα στον οποίο κινείται. Για αυτό, σκοπός μας στις κατασκηνώσεις είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι. Τους δίνουμε κίνητρο, στόχο και πίστη. Τους βοηθάμε να βελτιώνουν την προσωπικότητα τους, να αναπτύσσουν ισόπλευρα την ψυχή, το πνεύμα και το σώμα τους˙ να σέβονται τον εαυτό τους, τους άλλους και το περιβάλλον, ώστε να ζουν σε αρμονία και να αποτελούν χρήσιμα μέλη οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας.   Καθημερινός μας στόχος μας είναι να δίνουμε ερεθίσματα και να δημιουργούμε εμπειρίες μέσα από τις οποίες οι κατασκηνωτές θα βελτιώνουν τις ικανότητες τους και θα αναπτύσσουν την προσωπικότητα τους. Η κατασκήνωση προσφέρει εμπειρίες. Πρωτόγνωρες, διασκεδαστικές, αξέχαστες εμπειρίες. Τα παιδιά για πολλά χρόνια θυμούνται ότι κατάφεραν πράγματα που δεν φαντάζονταν ότι θα μπορούσαν να καταφέρουν. Και τα συναισθήματα που νιώθουν δεν περιγράφονται«, τονίζει ο προϊστάμενος κατασκηνώσεων ΧΑΝΘ Πάνος Γκουλιαμτζής.

Δεν είναι τυχαίο ότι παλιοί κατασκηνωτές επιστρέφουν ξανά και ξανά κάθε καλοκαίρι στις κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ. Σύμφωνα με τον κ.Γκιουλαμτζή, αυτό που ξεχωρίζει στις κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ είναι οι δραστηριότητες, στις οποίες συμμετέχουν οι κατασκηνωτές. Δεν είναι απλά κολύμβηση, ιστιοπλοΐα, μπάσκετ, αναρρίχηση. Σχεδιάζονται ειδικά και εκτελούνται από έμπειρα και εκπαιδευμένα στελέχη. Στελέχη που μεγάλωσαν οι ίδιοι στις κατασκηνώσεις, πέρασαν από όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης και είναι πια σε θέση να προσφέρουν. «Πίσω από κάθε τι που γίνεται στην κατασκήνωση υπάρχει σκοπός, λόγος, μήνυμα, αρχές, αξίες και ταυτόχρονα διασκέδαση. Η διασκέδαση είναι ένας παράλληλος στόχος μας, γιατί αν δεν περνούσαμε καλά, ίσως τίποτα από όλα αυτά να μην είχε νόημα», σημειώνει και προσθέτει: «Επίσης, στην κατασκήνωση κάνουμε φίλους, φίλους πραγματικούς, που κρατάνε για μια ζωή. Εκεί δενόμαστε με τους άλλους κατασκηνωτές γιατί αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, στηριζόμαστε ο ένας στον άλλον, βοηθάμε αυτούς που έχουν ανάγκη, αποκτούμε κοινές εμπειρίες, μεγαλώνουμε μαζί».

Πάνω από όλα, η κατασκήνωση στη ΧΑΝΘ είναι μια βιωματική, εκπαιδευτική διαδρομή, που δίνει την ευκαιρία στους κατασκηνωτές, να ζήσουν ομαδικά, μαζί με άλλους ανθρώπους, να έρθουν σε επαφή με την φύση, μέσα σε ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, βιώνοντας παράλληλα την ομαλή κοινωνικοποίηση.

«Τα παιδιά αποκτούν αρχές και αξίες, γίνονται πιο υπεύθυνα, ανεξαρτητοποιούνται από την υπερπροστασία των γονέων, μαθαίνουν να πατάνε στα πόδια τους. Φυσικά, είμαστε πάντα δίπλα τους, όχι για να αντικαταστήσουμε τους γονείς, αλλά για να τους ενδυναμώνουμε χωρίς να τους προσφέρουμε έτοιμες λύσεις, αλλά να τους βοηθάμε να λύνουν μόνοι τους τα προβλήματα τους. Η κατασκήνωση είναι ένας διαφορετικός, παράλληλος κόσμος που δεν πιστεύεις ότι υπάρχει. Δύσκολα μπορούμε να τον περιγράψουμε σε κάποιον που δεν τον έχει ζήσει. Ένας παλιός κατασκηνωτής μου είχε πει κάποτε: Η κατασκήνωση είναι πορείες σε διαφορετικά βουνά και βουτιές σε διαφορετικές θάλασσες μα τις ψυχές μας δένει ένας ήλιος και ένα φεγγάρι. Είναι να ανταμώνουμε μετά από χρόνια και να συνεννοούμαστε με μια μόνο ματιά», υπογραμμίζει ο κ.Γκιουλαμτζής.

Το φετινό πρόγραμμα

 

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

(23 ημέρες)

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΠΗΛΙΟΥ

(23 ημέρες)

Α΄ περίοδος: 18/06 – 10/07

Α΄ περίοδος: 18/06 – 10/07

Β΄ περίοδος: 10/07 – 01/08

Β΄ περίοδος: 10/07 – 01/08

Γ΄ περίοδος: 01/08 – 23/08

Γ΄ περίοδος: 01/08 – 23/08

Παλαιών κατασκηνωτών & Φίλων: 23/08–25/08

Παλαιών κατασκηνωτών & Φίλων: 23/08-25/08

 

Η κατασκήνωση Χαλκιδικής από το 2004 φιλοξενεί σε όλες τις περιόδους παιδιά με κοιλιοκάκη.

Στην Χαλκιδική από 01/08-10/08 (10 μέρες) θα λειτουργήσει το πρόγραμμα για παιδιά με διαβήτη.
                                                                                                                                           

                                                                                                                                                   ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ

 

Εφήβων (13-17 ετών)

15/07 – 26/07 (12 ημέρες)

 

ΟΡΕΙΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΥΜΦΑΙΟΥ

 

Α΄ περίοδος

24/06 – 05/07 (12 ημέρες)

Β΄ περίοδος

05/07 – 16/07 (12 ημέρες)

Γ΄ περίοδος

16/07 – 27/07 (12 ημέρες)

 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

 

Εφήβων

29/06 – 06/07 (8 ημέρες)

Ενηλίκων

06/07 - 13/07 (8 ημέρες)

 

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΠΗΛΙΟΥ

 

29/6 – 10/7 (12 ημέρες)

 


Ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα www.ymca.gr και για κάθε συμπληρωματική πληροφορία που θέλετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε είτε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο camps@ymca.gr, είτε στο τηλέφωνο 231 600 1000, καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 – 20.00

Χαλκιδική, εσωτερικό : 0852, 0853, 0851, 0850,
Πήλιο: 2310265776 και 231 600 1000, εσωτερικό: 0840, pilio@ymca.gr
Νυμφαίο, εσωτερικό: 0851, Πίνδος, εσωτερικό : 0850, Ιστιοπλοϊκή, εσωτερικό : 0865