Skip to main content

Όλα τα σενάρια πρόκρισης του ΠΑΟΚ στον επόμενο γύρο του Europa Conference League

O Δικέφαλος του Βορρά είναι ισόβαθμος με τους Σλοβάκους - Τι χρειάζεται για να πάρει το «εισιτήριο» για τους «32» του Conference League

Λευκή ισοπαλία από τη Σλόβαν απέσπασε απόψε (25/11) ο ΠΑΟΚ και έτσι συνεχίζεται το «θρίλερ» σε ό,τι αφορά τη δεύτερη θέση του ομίλου. Και αυτό γιατί η Κοπεγχάγη επικράτησε στο Γιβραλτάρ και αυτόματα εξασφάλισε την πρώτη.

Ετσι, μόλις μία στροφή πριν το φινάλε του γκρουπ, ο Δικέφαλος του Βορρά είναι ισόβαθμος με τους Σλοβάκους και για να πάρει το «εισιτήριο» για τους «32» του Conference League χρειάζεται στο τελευταίο ματς είτε να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα από τη Σλόβαν ή να καλύψει τη διαφορά τερμάτων στον όμιλο που όμως τώρα υστερεί (+2 έναντι +3 της αντιπάλου του).

Το πρώτο σκέλος φαντάζει κατανοητό. Κερδίζει εκείνος του ερασιτέχνες της Λίνκολν, η Σλόβαν δεν επικρατεί της αδιάφορης μεν αλλά ισχυρότερης Κοπεγχάγης στη Δανία και τερματίζει πίσω της (ή έστω φέρνει ισοπαλία με τη Λίνκολν και χάνει η Σλόβαν).

Αν όμως οι Σλοβάκοι κάνουν το «μπαμ» στο Πάρκεν τότε... θα βγουν τα κομπιουτεράκια. Σε αυτή την περίπτωση για να αφήσει ο ΠΑΟΚ εκτός τη Σλόβαν θα πρέπει να νικήσει τη Λίνκολν (εξυπακούεται) αλλά και να το πράξει με μίνιμουμ 2 γκολ περισσότερα από όσα θα κερδίσει, θεωρητικά, εκείνη στη Δανία.

Αν δηλαδή το Κοπεγχάγη-Σλόβαν έρθει 0-1, 1-2, 2-3 κτλ. τότε ο ΠΑΟΚ καλείται να επικρατήσει μίνιμουμ με 3-0, 4-1, 5-2 κτλ αντίστοιχα. Αρα στις 9 Δεκεμβρίου θα πρέπει ή να κάνει καλύτερο αποτέλεσμα από τους Σλοβάκους ή καλείται να επικρατήσει της Λίνκολν με μίνιμουμ 3 τέρματα διαφορά και... βλέπουμε.

Για την ιστορία ο ΠΑΟΚ θεωρητικά προκρίνεται εάν χάσει και αυτός και η Σλόβαν, στην περίπτωση που οι Σλοβάκοι ηττηθούν με περισσότερα τέρματα διαφορά από ότι εκείνος και αποκτήσει έτσι καλύτερη διαφορά τερμάτων.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Λίνκολν-Κοπεγχάγη 0-4
Σλόβαν-ΠΑΟΚ 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Κοπεγχάγη 12 (13-5)
2. Σλόβαν 8 (8-5)
3. ΠΑΟΚ 8 (6-4)
4. Λίνκολν 0 (2-15)

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9/12 – 22:00)

Κοπεγχάγη – Σλόβαν
ΠΑΟΚ – Λίνκολν