Skip to main content

Ολέθριο για την εθνική οικονομία το κλείσιμο των Τεμπών

«Εάν η κοιλάδα των Τεμπών δεν ανοίξει άμεσα, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για τον τουρισμό και την εθνική οικονομία», τόνισε σήμερα από τη Λάρισα ο τομεάρχης Δημοσίων Έργων και βουλευτής Ημαθίας της
«Εάν η κοιλάδα των Τεμπών δεν ανοίξει άμεσα, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για τον τουρισμό και την ίδια την εθνική μας οικονομία», τόνισε σήμερα από τη Λάρισα ο τομεάρχης Δημοσίων Έργων και βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ, Μιχάλης Χαλκίδης, καλώντας τον υπουργό Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα, «να αφήσει τα ευχολόγια και να πιέσει την κατασκευάστρια κοινοπραξία, ώστε να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι εργασίες αποκατάστασης και ο δρόμος να παραδοθεί σε κυκλοφορία πριν το Πάσχα». 

Μιλώντας σε ημερίδα του τομέα Δημοσίων Έργων της ΝΔ για το πρόβλημα των Τεμπών, o κ. Χαλκίδης χαρακτήρισε επικίνδυνη την αργοπορία που παρατηρείται στην αποκατάσταση των ζημιών στα Τέμπη, προσθέτοντας ότι είναι απαράδεκτη η στάση του υπουργού Υποδομών, ο οποίος δεν έχει δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία του δρόμου.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι εάν ο δρόμος δεν ανοίξει πριν το Πάσχα, θα υπάρξουν αθρόες ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών, με τρομακτικές συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό και την εθνική οικονομία.  Ο ίδιος κάλεσε τον κ. Ρέππα να ασκήσει πίεση προς την κατασκευάστρια κοινοπραξία του έργου Μαλιακός-Κλειδί για την καλύτερη στελέχωση των συνεργείων που ασχολούνται με την αποκατάσταση των πρανών στα Τέμπη.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι ανεξαρτήτως του ποιος ευθύνεται για τη φονική κατάπτωση των βράχων στην κοιλάδα (το ζήτημα έχει ήδη αποσταλεί στη διαιτησία), η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει εμπράκτως τη στήριξή της προς τους επαγγελματίες των Τεμπών και των παραλίων Λάρισας και Πιερίας, που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από το κλείσιμο του δρόμου.

Ερωτηθείς από τη Voria.gr για τα προτεινόμενα μέτρα ανακούφισης των επαγγελματιών, ο κ. Χαλκίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να προχωρήσει σε πάγωμα των δανειακών τους υποχρεώσεων για ορισμένο χρονικό διάστημα, ώστε να πάρουν μία ανάσα.