Skip to main content

Όλγα Γεροβασίλη: Αμυντική κίνηση το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ

Σχολιάζοντας το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι είναι νωρίς για να βγουν συμπεράσματα.

Την αντίθεσή της με τα εμπάργκο σε ΜΜΕ εξέφρασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας ότι δεν προάγουν τον δημόσιο διάλογο.

Δεν πιστεύω ότι τα εμπάργκο προάγουν τον δημόσιο διάλογο, δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του OPEN, διευκρινίζοντας όμως ότι η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για εμπάργκο στον ΣΚΑΪ ήταν αμυντική κίνηση.

«Όσοι έχουμε δημόσιο λόγο, έχουμε ευθύνη να τηρούμε κανόνες δεοντολογίας. Η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ για εμπάργκο ήταν αμυντική κίνηση», ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι στόχος της Κουμουνδούρου ήταν να δοθεί σήμα απέναντι στην παραπληροφόρηση και τα fake news.

«Η δημοκρατία δεν συζητά με την τρομοκρατία»

Σχολιάζοντας το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι είναι νωρίς για να βγουν συμπεράσματα από την Αντιτρομοκρατική, ενώ σχολίασε και την κριτική που δέχθηκε το κόμμα της για τη στάση του στο περιστατικό.

«Πρόκειται για ένα τρομοκρατικό χτύπημα που είναι σοβαρό, όμως πέραν τούτου, προκλήθηκε ένα πολιτικό ζήτημα. Είναι απαράδεκτο τέτοιου είδους δράσεις να επηρεάζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Μία βασική αρχή που δεν θα διαφωνήσει κανένα κόμμα του δημοκρατικού τόξου είναι ότι η Δημοκρατία δεν συζητάει, δεν επηρεάζεται, δεν κατευθύνεται από την τρομοκρατία», τόνισε.

Μάλιστα, ανέφερε ότι όταν μια κυβέρνηση ή ένα κόμμα ενοχοποιούνται για παραβατικές συμπεριφορές και ενέργειες, είναι κάτι που πλήττει τη Δημοκρατία.

«Μύθευμα της αντιπολίτευσης ότι ανεχόμαστε τη βία και την ανομία»

Η κυρία Γεροβασίλη υπεραμύνθηκε της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα ασφάλειας και απέρριψε ως «μυθεύματα» τις επικρίσεις ότι ανέχεται τη βία και την ανομία.

«Είναι σαφές ότι ως κόμμα έχουμε διαφορές στον τρόπο αντιμετώπισης της βίας και ανομίας όμως είναι μύθευμα της αντιπολίτευσης, κυρίως της αξιωματικής, ότι εμφανίζουμε ανοχή στη βία και ανομία», σημείωσε. Σε αυτό το πλαίσιο, επικαλέστηκε τα στοιχεία που δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας και ανέφερε ότι η αστυνομία, παρά τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει λόγω μνημονίων, έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.