Skip to main content

Όλοι οι πολιτικοί σε παραλίες, ελληνικές και ξένες

Τελικώς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έκανε το μεγάλο βήμα «απενοχοποίησης» των καλών διακοπών που (κι αυτός) δικαιούται, εκ των πραγμάτων.

Τελικώς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έκανε το μεγάλο βήμα «απενοχοποίησης» των καλών διακοπών που (κι αυτός) δικαιούται, εκ των πραγμάτων. Κι έτσι ανακοίνωσε ότι θα πάει (βρίσκεται ήδη, δηλαδή) Ισπανία, οικογενειακώς. Σύμφωνα πάντως με κάποιες  πληροφορίες και πάλι δεν ήθελε να πει τίποτα, όμως, από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, είχε διαρρεύσει ότι «κάπου θα πάει». Κι επειδή αργά ή γρήγορα θα έβγαινε η είδηση, προτίμησε να το ανακοινώσει. Για να μην γίνει ό,τι πέρυσι, που η κρουαζιέρα με το γιοτ της Κατερίνας Παναγοπούλου του έκανε μεγάλη ζημία στη δημόσια εικόνα του.

Σε διακοπές βρίσκεται από την Παρασκευή πάντως και η κυβέρνηση. Όπως πληροφορούμαστε, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη αυτή την εβδομάδα θα λείπει σε διακοπές. Το δε Μέγαρο Μαξίμου, μάλλον λειτουργεί με βάρδιες. Στον τομέα της ενημέρωσης, για παράδειγμα, συμβαίνει το εξής: Έφυγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κι επέστρεψε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Κώστας Ζούλας. Μια κι ο λόγος στον τελευταίο, θα ανακοινωθεί άμεσα ότι αναλαμβάνει πρόεδρος στην ΕΡΤ. Άρα, αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου, αν και ο ίδιος φέρεται ότι δεν το ήθελε και διακαώς.

Και μια και ο λόγος σε διακοπές να σας ενημερώσουμε ότι δεν είναι η Πάρος, όπως γράφτηκε, ο βασικός προορισμός των φετινών διακοπών του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ στη χώρα μας. Στη Μάνη έχει καταλύσει, όπου και θα μείνει για 15 μέρες. Για την ιστορία, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκεται για διακοπές, διάσπαρτο, σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο του Μακρόν!