Skip to main content

Πολυτελή ακίνητα, μεγάλα εισοδήματα - Όλοι ζουν το... δράμα τους

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα βγουν προς πώληση από τις τράπεζες περίπου 10.000 βίλες, μεζονέτες και γενικά πολυτελή ακίνητα.

Υπάρχει μία μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας, η οποία «βλέπει» την οριστική δήμευση της ακίνητης περιουσίας της, περίπου ως ...λύτρωση. Ακούγεται υπερβολικό, αλλά είναι πέρα ως πέρα αληθινό. Πρόκειται για μια ειδική κατηγορία ανθρώπων, που «έφτιαξαν» την περιουσία τους με δάνεια, τα οποία σήμερα δεν μπορούν να αποπληρώσουν.

Οι συγκεκριμένοι, απλώς, αποδέχθηκαν την «ήττα» τους κι εδώ και κάμποσο καιρό σχεδόν παρακαλούν να τους πάρουν τα σπίτια, χάνοντας ό,τι έχουν πληρώσει έως σήμερα.

Υπολογίζεται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, θα βγουν προς πώληση από τις τράπεζες περίπου 10.000 ακίνητα αυτής της κατηγορίας. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρόκειται για βίλες, μεζονέτες και γενικότερα πολυτελή ακίνητα. Είναι τα λεγόμενα «παρατημένα», στην τραπεζική ορολογία, αφού οι ιδιοκτήτες τους έπαψαν να ενδιαφέρονται για την τύχη τους. Και είναι τα χαρακτηριστικά παραδείγματα μιας εποχής που χάθηκε οριστικά. Τότε, που τα δάνεια δίνονταν με τη σέσουλα, η σπατάλη ήταν ίδιον των ημερών και τίποτα δεν προμήνυε την καταιγίδα που έρχονταν. Ολα όμως έχουν ένα τέλος.

Σε τί τιμές θα πουληθούν όλα αυτά τα ακίνητα; «Σκοτωμένες», αλλά προσοχή: «σκοτωμένες» για τα δεδομένα του Ψυχικού, της Φιλοθέης, του Πανοράματος, της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Ενίοτε και της Χαλκιδικής. Γι αυτό, μην ακούτε εκείνους που λένε ότι «έρχονται ευκαιρίες». Γιατί ακόμα και έτσι, θα χρειασθούν πολλά λεφτά για να τα αποκτήσει κανείς.

Συνεπώς, για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα δεν θα προκύψει κανένα όφελος. Ισως για τα υψηλά, αλλά και αυτά ζουν – τα περισσότερα – το δικό τους δράμα. Κι αυτό γιατί πολλά από αυτά έχουν χρήμα, αλλά δεν μπορούν να το εμφανίσουν γιατί είναι αδήλωτο. Κατά συνέπεια, είναι σαν να μην έχουν. Γιατί, τι να το κάνεις το «γεμάτο ψυγείο», αν είσαι υποχρεωμένος να «κάνεις δίαιτα». Εκτός και αν αποφασίσεις να κάνεις το κέφι σου, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή σου. Γι αυτό σας λέμε: δράματα, παντού.