Skip to main content

Olicatessen: Ένα σύγχρονο Παντοπωλείο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Οι δημιουργοί του Agora και της έκθεσης Gourmet Olive Exhibition δίνουν το στίγμα τους στα Λαδάδικα, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, με το Olicatessen.

Tην ερχόμενη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, η δημιουργική τριάδα που μπήκε στο χώρο του ελαιολάδου και του ποιοτικού ελληνικού τρόφιμου με το Agora Fine Greek Foods και την έκθεση Gourmet Olive Exhibition & Delicacies, κάνει το επόμενο σημαντικό βήμα της εγκαινιάζοντας το Olicatessen, ένα σύγχρονο παντοπωλείο στην καρδιά της εμπορικής αγοράς της Θεσσαλονίκης, στην Πάνω πλευρά των Λαδάδικων.

Το Olicatessen, όπως δηλώνει και η ονομασία του, θα έχει βεβαίως να παρουσιάσει ελαιόλαδα και ελιές, "από τα πιο κρυφά σημεία του τόπου μας", αλλά και πολλά ακόμη διαλεγμένα ποιοτικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, από μέλι, αλλαντικά, τυριά, βότανα, βιολογικά τρόφιμα ως καλλυντικά φυσικής περιποίησης, κουζινικά και χρηστικά αντικείμενα.

Μάλιστα, οι αδελφοί Αλέξης και Κώστας Στεφανίδης μαζί με την Στέλλα Γραμματικοπούλου, που είναι το μυαλό και η καρδιά σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, αποφάσισαν, αντί για τα "κλασικά" εγκαίνια, να ανοίξουν το Olicatessen με την Εβδομάδα Παραγωγού. Έτσι, από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στο παντοπωλείο (Βίκτωρος Ουγκό 4) θα φιλοξενηθούν 25 από τους καλύτερους Έλληνες παραγωγούς με τα προϊόντα τους.

"Και οι τρεις μας, στα χρόνια που ζήσαμε στο εξωτερικό, διαπιστώσαμε το κενό ενημέρωσης για το σύγχρονο ελληνικό τρόφιμο. Αυτό ήταν και το έναυσμα για να προχωρήσουμε, το 2013, στη δημιουργία της Agora, εταιρείας που ασχολείται με το χονδρεμπόριο ελιάς και ελαιολάδου", είπε ο κ. Αλέξης Στεφανίδης κάνοντας μια αναδρομή στο επιχειρηματικό τους εγχείρημα που είχε άλλωστε αναδείξει η Voria.gr (δείτε εδώ ).

"To επόμενο εγχείρημα ήταν η 1η Courmet Olive Exhbition & Delicacies που πραγματοποιήθηκε στο L' abattoir 20-22 Μαΐου του 2016, ενώ η επόμενη, δεύτερη έκθεση, θα γίνει στους ίδιους χώρους το πρώτο Παρασκευο-Σαββατοκύριακο του Μαΐου 2017.

"Τώρα και με το Olicatessen, θα αναδείξουμε ακόμη πιο δυναμικά και αποτελεσματικά τα σύγχρονα ελληνικά τρόφιμα, προϊόντα πιστοποιημένα, υψηλής ποιότητας, καινοτόμα, στις κατάλληλες συσκευασίες, τα οποία Έλληνες και ξένοι μπορούν να προμηθευτούν σε τιμές προσιτές, γιατί είναι πράγματι προσιτή πολυτέλεια", τονίζει ο κ. Στεφανίδης.

Η πορεία και μόνο των τριών νέων επιχειρηματιών, αποδεικνύει το πόσο πιστεύουν στο ελληνικό τρόφιμο και σε αυτό που κάνουν. Άλλωστε ο Αλέξης Στεφανίδης είναι μηχανικός περιβαλλοντικού σχεδιασμού, ο Κώστας Στεφανίδης είναι ερευνητής πληροφορικής και η Στέλλα Γραμματικοπούλου αρχιτέκτων.

Τα σύγχρονα ελληνικά τρόφιμα, με τις σφραγίδες της ποιότητας έχουν μέλλον και προοπτική στη διεθνή αγορά αλλά και στην εσωτερική κατανάλωση, όταν μπροστά στη μεγάλη προσπάθεια της δημιουργίας και της προώθησης μπαίνουν άνθρωποι με φρέσκιες ιδέες και θέληση για επιτυχία. Έτσι δημιουργήθηκε το Agora, επιχείρηση και μπράντα, έτσι οργανώθηκε η Gourmet Olive Exhbition και έτσι ξεκινάει και το Olicatessen.