Skip to main content

Ολιγομελή κυβέρνηση υπόσχεται ο Παπανδρέου

Για σφιχτό κυβερνητικό σχήμα με νέα υπουργεία (περιβάλλοντος, προστασίας του πολίτη, υποδομών και οικονομικών) δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα με συνενώσεις υπουργείων και φορέων, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, εξήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που έδωσε το απόγευμα στο Ζάππειο.

Ο κ. Παπανδρέου στην εισαγωγική του ομιλία αλλά και απαντώντας στις ερωτήσεις είπε:

- Τα υπουργεία θα είναι λιγότερα και το γραφείο του Πρωθυπουργού θα παρακολουθεί με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα την αποτελεσματικότητά τους.
- Θα δημιουργηθούν τρία νέα υπουργεία (οικονομικών, προστασίας του πολίτη και περιβάλλοντος) από τη συνένωση υπηρεσιών των σημερινών.
- Οι θέσεις του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, από το επίπεδο του Γενικού Γραμματέα υπουργείου, έως το επίπεδο του ΔΣ περιφερειακού νοσοκομείου θα προκηρυχθούν δημοσίως για να επιλεγούν οι καλύτερα, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση.
- Δεν θα υπάρξει κανενός είδους ρεβανσισμός.
- Θα κληθούν διεθνούς κύρους οικονομολόγοι και ειδικοί επιστήμονες για να μελετήσουν τα προβλήματα της οικονομίας και να προτείνουν λύσεις.
- Δε θα φορολογηθούν οι τόκοι των καταθέσεων.
- Θα υπάρξουν "καθαρές σχέσεις" με τους επιχειρηματίες ούτως ώστε να μην εμπλέκονται στην άσκηση πολιτικής.
- Στα μεσαία εισοδήματα, τα οποία προσδιορίζονται στα 30.000 ευρώ ετησίως θα υπάρξει ελάφρυνση και όχι αύξηση φόρων.
- Το ΠΑΣΟΚ ζητά ψήφο αυτοδυναμίας. Θα εφαρμόσει την πολιτική του ακόμη και με 151, 152 βουλευτές, ωστόσο θα ήταν πολύ καλύτερα να διαθέτει ισχυρή πλειοψηφία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των εκλογών της Κυριακής, σημειώνοντας ότι από την ψήφο μας θα εξαρτηθεί το μέλλον της χώρας.