Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αφαίρεση μάσκας για 30'' στους μεταλλιούχους για φωτογραφίες

Μέχρι στιγμής, 153 άτομα που συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν βρεθεί «θετικά» στον κορωνοϊό - Το 85% των αθλητών είναι εμβολιασμένοι

Ενα μικρό, επιπλέον «μπόνους» θα έχουν στο εξής, οι μεταλλιούχοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, «ανάγκασαν» τους διοργανωτές να «υποχρεώνουν» τους αθλητές που ανεβαίνουν στο βάθρο, αφ΄ενός να παίρνουν μόνοι (!) τους τα μετάλλια και αφ' ετέρου να φορούν διαρκώς την προστατευτική μάσκα.

Ωστόσο, το δεύτερο περιοριστικό μέτρο αίρεται προσωρινά και συγκεκριμένα για 30 δευτερόλεπτα (!) σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς οι υπεύθυνοι του «Τόκιο 2020» αποφάσισαν να επιτρέψουν στους μεταλλιούχους ν΄αφαιρούν για μισό λεπτό την μάσκα τους, προκειμένου να φωτογραφίζονται αμέσως μετά την απονομή.

«Η ιδέα είναι να δοθεί στους αθλητές που αγωνίσθηκαν, όταν όλοι οι άλλοι έχουν αποσυρθεί, η ευκαιρία να βγάλουν τις μάσκες τους για τριάντα δευτερόλεπτα, παραμένοντας στο βάθρο για τις φωτογραφίες», τόνισε σήμερα (26/7) ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ Ανταμς και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι όλοι θα καταλάβουν, πως από την μία πλευρά ο κίνδυνος είναι πολύ, πολύ, πολύ, χαμηλός, και από την άλλη, ότι είναι εντελώς κατανοητό. Ομως, εάν εντοπίσουμε άτομα που παραβιάζουν τους κανόνες, θα μιλήσουμε μαζί τους και θα τους ζητήσουμε να συμμορφωθούν».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι στιγμής, 153 άτομα που συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν βρεθεί «θετικά» στον κορωνοϊό, ενώ περίπου το 85% των αθλητών, είναι εμβολιασμένοι.