Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χωρίς τον Πελέ η τελετή έναρξης

Ο Πελέ, που θα άναβε τον βωμό στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, ανακοίνωσε πως δεν θα παραστεί λόγω προβλημάτων υγείας.

Δεν θα ανάψει με την ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ο Πελέ. Ο θρύλος του βραζιλιάνου ποδοσφαίρου ενημέρωσε με ανακοίνωσή του πως δεν είναι «έτοιμος από θέμα φυσικής κατάστασης» για να παρακολουθήσει την τελετή.

Ο 75χρονος Πελέ αποτελούσε την προσωπική επιλογή του προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας, Κάρλος Αρτούρ Νούζμαν,

Αναλυτικά η επίσημη δήλωσή του:

«Αγαπημένοι μου φίλοι. Μόνο ο Θεός είναι πιο σημαντικός από την υγεία μου! Στη ζωή μου και την καριέρα μου αντιμετώπισα πολλούς τραυματισμούς, επεμβάσεις, πόνο, παραμονή σε νοσοκομεία, νίκες και ήττες. Η ευθύνη των αποφάσεών μου αφορά κυρίως το να μην απογοητεύω την οικογένειά μου και τον λαό της Βραζιλίας.

»Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, δεν είμαι έτοιμος από θέμα φυσικής κατάστασης για να παρακολουθήσω την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων! Ως Βραζιλιάνος, ζητώ από τον Θεό να ευλογεί όλους όσοι θα συμμετάσχουν σε αυτό το event, ελπίζοντας να έχει τεράστια επιτυχία.

»Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο - Πελέ»

Ο Πελέ, που θεωρείται από πολλούς ως ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών, συμμετείχε σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα και είναι ο μόνος παίκτης που έχει κερδίσει το τρόπαιο τρεις φορές: το 1958 στη Σουηδία, όταν ήταν μόλις 17 ετών, το 1962 στη Χιλή και το 1970 στο Μεξικό.