Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεν τα κατάφεραν Χρήστου και Μάρκος

Οι δύο πρωταθλητές της κολύμβησης αποκλείστηκαν από τη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα στυλ.

Μακριά από τα ατομικά τους ρεκόρ έμειναν οι Απόστολος Χρήστου και Δημήτρης Μάρκου στα 100μ. ελεύθερο και 800μ. ελεύθερο, αντίστοιχα. Και οι δύο πρωταθλητές της κολύμβησης αποκλείστηκαν από τη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα στυλ κολύμβησης.

Ο Απόστολος Χρήστου για 0.06 του δευτερολέπτου δεν κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς των 100μ. ελεύθ. Ο 25χρονος κολυμβητής σημείωσε επίδοση 48.50 και πήρε τη 18η θέση στη γενική κατάταξη, με την πρόκριση στους 16 του ημιτελικού να κλείνει στα 48.44, υπέρ του Βρετανού, Τζέικομπ Γουίτλ. Ο πρωταθλητής μας έχει επίδοση 48.39, η οποία αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ αλλά παρά την γρήγορη κούρσα που έκανε στα πρώτα 50 μ. δεν κατάφερε να συνεχίσει σε ανάλογο ρυθμό.

Την ευκαιρία να συλλέξει εμπειρίες είχε ο 19χρονος Δημήτρης Μάρκος, ο οποίος αγωνίστηκε στα 800μ. ελευθ. Με χρόνο 7.58.68 τερμάτισε 5ος στη 2η προκριματική σειρά και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. «Ήταν μία δύσκολη κούρσα αγωνίστηκα για να κατεβάσω το ατομικό μου ρεκόρ αλλά κουράστηκα και δεν πέτυχα τον χρόνο που ήθελα. Θα συλλέξω εμπειρίες από αυτή την ιδιαίτερη διοργάνωση, οι οποίες θα με βοηθήσουν στην επόμενη πορεία μου», δήλωσε ο νεαρός πρωταθλητής.

Ο Κώστας Εγγλεζάκης δεν πήρε μέρος καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον γύρο των «16» τον Ούγκο Ουμπέρ. Ο Γάλλος επικράτησε του Σέρβου Κετσμάνοβιτς με 2-1 σετ. Οι δύο αθλητές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στο Μάστερς του Παρισιού και ο Ούμπερ είχε υπερισχύσει με 2-1.
Η Αμερικανίδα, Καρίσα Μουρ, έγινε η πρώτη σέρφερ που κατακτά χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Στην παραλία Τσουριγκασάκι νίκησε στον τελικό των γυναικών την Μπιάνκα Μπουϊτεντάνγκ από τη Νότια Αφρική. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Γιαπωνέζα, Αμούρο Σουζούκι, η οποία επικράτησε της Αμερικανίδας, Καρολάιν Μαρκς. Είναι η πρώτη φορά που το σέρφινγκ μπήκε στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα.

Πηγή: Καθημερινή