Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Νέο κρούσμα κορωνοϊού - 58 συνολικά από 1 Ιουλίου

Η επίσημη καταμέτρηση που δημοσιοποιήθηκε από τους διοργανωτές σήμερα κάνει λόγο για 58 κρούσματα συνολικά μεταξύ των περίπου 20.000 ατόμων.

Νέο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίσθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό, καθώς ένας Τσέχος παίκτης του μπιτς βόλεϊ, βρέθηκε θετικός, μετά από σχετικό έλεγχο.

Πρόκειται για τον Οντρεϊ Πέρουσιτς, ο οποίος ελέγχθηκε την Κυριακή 18 Ιουλίου στην καθιερωμένη διαδικασία, με τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού να φτάνουν στα 58 σε όσους έχουν αφιχθεί στο Tόκιο από την 1η Ιουλίου για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Δεν έχει καθόλου συμπτώματα. Εξετάζουμε τα πάντα λεπτομερώς και ειδικότερα δίνοντας προσοχή στα μέτρα κατά της μετάδοσης εντός της ομάδας», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της τσεχικής Ολυμπιακής αντιπροσωπείας, Μάρτιν Ντόκτορ.
 
Σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση που δημοσιοποιήθηκε από τους διοργανωτές σήμερα (19/7), από την 1η Ιουλίου, έχουν εντοπισθεί 58 θετικά κρούσματα κορωνοϊού, μεταξύ των περίπου 20.000 ατόμων (σ.σ. αθλητές, μέλη αποστολών και δημοσιογράφους) που έχουν αφιχθεί στην Ιαπωνία.