Skip to main content

Ολύμπιον: Αέρας ανανέωσης στο σπίτι του σινεμά στη Θεσσαλονίκη (video)

Το Φεστιβάλ καλεί τους πολίτες να στηρίξουν μέσω πλατφόρμας crowdfunding την αλλαγή των χαρακτηριστικών κόκκινων καθισμάτων του κινηματογράφου.

Στην ανακαίνιση του εσωτερικού του ιστορικού κινηματογράφου Ολύμπιον προχωράει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αυτό το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ καλεί όλους τους πολίτες να στηρίξουν οικονομικά μέσω της πλατφόρμας crowdfunding Act4Greece την αλλαγή των χαρακτηριστικών κόκκινων καθισμάτων του κινηματογράφου.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε η διευθύντρια του ΦΚΘ, Ελίζ Ζαλαντό, πριν την προβολή της ελληνική ασπρόμαυρης ταινίας του Φίνος Φιλμ «Υπάρχει και Φιλότιμο». 

«Η αλλαγή των καθισμάτων είναι ένας σταθμός στην πορεία του ιστορικού Ολύμπιον, ενός από τους παραδοσιακούς κινηματογράφους που απέμειναν στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε η ίδια. Ο Τέλος Φίλης, υπεύθυνος της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, έκανε ιστορική αναδρομή στο κτήριο λέγοντας πως το Ολύμπιο κατασκευάστηκε το 1950 από τον Ζακ Μοσέ ενώ το 1997 έγινε η πλήρης ανακαίνισή του.

Το Φεστιβάλ καλεί τους πολίτες -όπως αναφέρει στο βίντεο που ετοίμασε με στόχο την προώθηση της εκστρατείας ανακαίνισης - «να γίνουν μέρος της αλλαγής, συνεχιστές της ιστορίας». 

Αναφορικά για την προβολή της ταινίας «Υπάρχει και Φιλότιμο», ο κ. Φίλης σημείωσε πως αποτελεί ένα σχόλιο του Φεστιβάλ και της Ταινιοθήκης για αυτή την εποχή.