Skip to main content

Ολυμπιονίκες βραβεύτηκαν από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης (φωτό)

Παγκοσμίως καταξιωμένοι αθλητές καλωσόρισαν τους μικρούς φίλους και τους πρόσφεραν μια μοναδική Ολυμπιακή εμπειρία, γεμάτη παιχνίδι και ανακαλύψεις.

Σειρά από εκπαιδευτικές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ανοιχτές για το κοινό πραγματοποίησε την Παρασκευή 22 Ιουνίου, το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία και με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα Ολυμπιακής ενέργειας, με την ευγενική υποστήριξη της Protergia. Εκατοντάδες συμμετέχοντες όλων των ηλικιών απόλαυσαν τις δράσεις που αγκάλιασαν ολόκληρη την πόλη και διοργανώθηκαν στο ευρύτερο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, με τη συμμετοχή σύσσωμης της Ολυμπιακής οικογένειας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν, νωρίς το απόγευμα με το “Family Olympics”, το εορταστικού χαρακτήρα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του, με τη συμμετοχή δεκάδων Ολυμπιονικών. Οι παγκοσμίως καταξιωμένοι αθλητές καλωσόρισαν τους μικρούς φίλους και τους πρόσφεραν μια μοναδική Ολυμπιακή εμπειρία, γεμάτη παιχνίδι και ανακαλύψεις. Ενήλικες, παιδιά και έφηβοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους αθλητές-σύμβολα που αποτελούν το φωτεινό παράδειγμα για τη νέα γενιά, να μάθουν τα μυστικά των Ολυμπιακών αθλημάτων και να γνωρίσουν τις προσωπικές ιστορίες και εμπειρίες των Ολυμπιονικών. Ενώ στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις δικές τους σωματικές ικανότητες στην διαδραστική έκθεση του Μουσείου.

Οι δράσεις εορτασμού της ημέρας, συνεχίστηκαν στον υπαίθριο χώρο του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης, που μεταμορφώθηκε σε σκηνή υποδοχής της λαμπερής τελετής βράβευσης αστέρων του ελληνικού αθλητισμού, Ολυμπιονικών και επίτιμων μελών της Ολυμπιακής οικογένειας, η οποία πλαισιώθηκε από μια εντυπωσιακή μουσική και εικαστική παράσταση. Το “παρών” στην εκδήλωση, που τελέστηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου, έδωσε σύσσωμη η Ολυμπιακή οικογένεια, θεσμικοί φορείς της χώρας και του εξωτερικού, επίσημοι προσκεκλημένοι από τον χώρο του πολιτισμού και της πολιτικής, δρομείς καθώς και πολυάριθμο κοινό που κατέκλυσε το Δημαρχείο.

Στην υψηλής αισθητικής βραδιά, τιμήθηκαν με βραβεία και αριστεία τα εξαίρετα μέλη της Ολυμπιακής και αθλητικής οικογένειας για την προσφορά τους στο Ολυμπιακό κίνημα. Ειδικότερα, τιμήθηκαν οι παρευρισκόμενοι Ολυμπιονίκες Ιωάννης Μελισσανίδης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Αλεξάνδρα Τσιάβου, Σοφία Παπαδοπούλου, Όθων Μοσχίδης, Σταυρούλα Ζυγούρη, Κλεάνθης Μπάργκας, Ελπίδα Ρωμάντζη, Φωτεινή Βαβάτση, Καλλιόπη Ουζούνη, Ελευθέριος Κακιούσης, Πολύμνια Σαρέγκου, Ιωάννα Χρήστου, Κωνσταντίνος Τριγκώνης, Βασιλική Κασάπη, καθώς και οι αθλητές Ραμπέα Ιατρίδου, Ειρήνη Μανδραβέλη, Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας για τη στήριξη του έργου του Μουσείου και για την προσφορά τους στο Ολυμπιακό κίνημα. Ακολούθως, τιμήθηκαν οι εκπρόσωποι των επίσημων φορέων της Ολυμπιακής οικογένειας, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κος Στέλιος Αγγελούδης και η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Δρ.Κυριακή Ουδατζή. Τέλος, ειδικό τιμητικό βραβείο της ημέρας, «Βραβείο σημαντικής προσφοράς», δόθηκε στον ονομαστικό χορηγό του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia για την καθοριστικής σημασίας στήριξη του έργου του. Το βραβείο παρέλαβε η κα Αντιγόνη Φάκου, Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου της εταιρείας Protergia.