Skip to main content

Όλυμπος: Διασώθηκε η 35χρονη που τραυματίστηκε, νοσηλεύεται στη Λάρισα

Αίσιο τέλος είχε η πολύωρη επιχείρηση διάσωσης της 35χρονης ορειβάτισσας από τα Σκόπια - Τo Super Puma πέταξε ώς το καταφύγιο στα 2.600 μέτρα

Με μεγάλη μεταμεσονύκτια επιχείρηση διασώθηκε τελικά την Κυριακή η 35χρονη ορειβάτισσα, υπήκοος ΠΓΔΜ, που τραυματίστηκε χθες το πρωί στον Όλυμπο, όταν έπεσε από ύψος 150 μέτρων, σε υψόμετρο περίπου 2.700 μέτρων.

Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε την άτυχη γυναίκα από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης», στα 2.600 μέτρα υψόμετρο, και τη μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, περίπου στη 1:30 τα ξημερώματα.

Η επιχείρηση είχε ξεκινήσει από τις 11 το πρωί του Σαββάτου, για την 35χρονη ορειβάτη που είχε τραυματιστεί έπειτα από πτώση στο λούκι Στεφανιού, σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων. Το απόγευμα του Σαββάτου εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε με φορείο στο καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης». Έφερε τραύματα στα πλευρά και στα πόδια, ενώ, για καλή της τύχη, βρέθηκε στο σημείο τυχαία ένας εθελοντής ορειβάτης, ο οποίος είναι οδοντίατρος, και της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, κάνοντας και μια πρώτη διάγνωση. Σύμφωνα με αυτή, η ζωή της γυναίκας δεν κινδυνεύει προς το παρόν.

Στην πρώτη προσπάθεια που έγινε, το ελικόπτερο δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το σημείο και αποχώρησε από την περιοχή, καθώς έπεσε το σκοτάδι. Το Super Puma επέστρεψε, με νυχτερινό εξοπλισμό και κατάφερε να παραλάβει τη γυναίκα.