Skip to main content

Όλυμπος: Στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου ο ορειβάτης από την Κροατία που έπεσε στο κενό

Ολοκληρώθηκε το πρωί η επιχείρηση μεταφοράς του 72χρονου ορειβάτη, ο οποίος γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι

Ολονύκτια επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τη μεταφορά 72χρονου ορειβάτη από την Κροατία, ο οποίος γλίστρησε στη διάρκεια της κατάβασης από το βουνό και κύλησε μερικά μέτρα σε πλαγιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και στο πόδι.

Ο 72χρονος ήταν σε ένα γκρουπ από την Κροατία, τα μέλη του οποίου ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης από το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» σε υψόμετρο 2.100 για ανάβαση στο βουνό των Θεών. Κατά την επιστροφή τους γύρω στις 7 το απόγευμα ο 72χρονος άντρας έχασε την ισορροπία του -πιθανόν λόγω της κούρασης-, γλίστησε στο μονοπάτι και κύλησε μερικά μέτρα. Το ατύχημα σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από το καταφύγιο και σε περιοχή που είναι σχετικά βατή, χωρίς μεγάλα βάθη.

Συνοδοιπόροι του τον συγκράτησαν και τον ανέβασαν στο μονοπάτι. Μεταξύ των μελών του γκρουπ ήταν και γιατρός που διαπίστωσε πως το τραύμα στο κεφάλι ήταν σοβαρό και έχρηζε ιατρικής φροντίδας.

Αμέσως ενημέρωσαν τις αρχές και κλιμάκιο της πυροσβεστικής ανέβηκε στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» και γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης παρέλαβε τον τραυματία.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ περίμενε στη διαδρομή, όπου και τον παρέλαβε για να τον μεταφέρει αρχικά στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Κατερίνης, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάστασή του.

Πληροφορίες της Voria αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος άντρας έχει καλή επικοινωνία με το περιβάλλον και υπέφερε από δυνατούς πόνους στο πόδι.

Φωτογραφία Αρχείου