Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022
x

ΟΛΛΑΝΔΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: ΔΕΧΘΗΚΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ έκανε γνωστό ότι δέχθηκε επίθεση με πέτρα μετά το περιστατικό στο Μέγαρο Μαξίμου - Της ζήτησαν να αποχωρήσει από την Ελλάδα.

Συνέντευξη στην ολλανδική ιστοσελίδα destentor.nl έδωσε η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, στην οποία αποκάλυψε ότι δέχθηκε επίθεση με πέτρα μετά το περιστατικό στο Μαξίμου, προσθέτοντας ότι το ολλανδικό ΥΠΕΞ, η ολλανδική πρεσβεία και η ολλανδική Ένωση Δημοσιογράφων της ζήτησαν να εγκαταλείψει τη χώρα.

Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ έκανε γνωστό ότι δέχθηκε επίθεση με πέτρα μετά το περιστατικό στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στην ίδια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη από κάποιον που την αποκάλεσε ως «Τουρκάλα πόρνη» και «κατάσκοπο των Τούρκων», λέγοντάς της να φύγει και να πάει στο Ερντογάν.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος αποκάλυψε πως το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών, η ολλανδική πρεσβεία και η ολλανδική Ένωση Δημοσιογράφων της ζήτησαν να εγκαταλείψει τη χώρα. «Με συμβούλευσαν να εγκαταλείψω την Ελλάδα», είπε η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ και αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε.

«Επέστρεφα σπίτι μου από ένα μαγαζί σε ένα σκοτεινό δρόμο όταν ένας άνδρας μου πέταξε μία πέταξε μία πέτρα στο κεφάλι. Με αποκάλεσε Τουρκάλα πόρνη και κατάσκοπο των Τούρκων και μου είπε να πάω στον Ερντογάν. Η πέτρα χτύπησε το μέτωπό μου. Μετά έτρεξα πολύ γρήγορα να πάω στο σπίτι μου. Αυτό ήταν ένα σοκ. Υπάρχει ακόμη ένα διαδικτυακό κυνήγι μαγισσών», είπε η Ολλανδή δημοσιογράφος.

«Καμία προστασία από τις Αρχές»

Η Μπέουχελ υποστήριξε, επίσης, ότι δεν προστατεύεται από τις ελληνικές Αρχές, αλλά λαμβάνει υποστήριξη από δημοσιογραφικούς οργανισμούς όπως το ολλανδικό NVJ. «Δεν μπορώ να περπατήσω μόνη μου, δεν μπορώ να φορέσω το κόκκινο καπέλο μου», τόνισε μεταξύ άλλων.

Στη συνέντευξή που παραχώρησε αναφέρθηκε και στους σημερινούς εορτασμούς για τη 17 Νοέμβρη λέγοντας μάλιστα πως «Το κόκκινο καπέλο μου έγινε σύμβολο. Σήμερα στην πορεία για τη 17 Νοέμβρη κάποιοι θα φορέσουν κόκκινο καπέλο».

Ωστόσο, δεν ανέφερε -για λόγους ασφαλείας- πότε θα φύγει από τη χώρα.

«Ήθελα να πετάξω στην Ολλανδία την επόμενη εβδομάδα για να κανονίσω κάποια διοικητικά ζητήματα, αλλά αυτό πήγε πιο μπροστά. Τότε με συμβούλεψαν να φύγω από την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό», είπε αλλά θα επιστρέψει σίγουρα. «Μάλλον θα μου κάνουν τη ζωή αδύνατη. Όμως η ζωή μου είναι εδώ και έχω σημαντική δουλειά να κάνω εδώ», τόνισε χαρακτηριστικά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ