Skip to main content

Ολλανδία: Δεύτερο κρούσμα μετάδοσης του κορωνοϊού σε άνθρωπο από μινκ

Η υπουργός Γεωργίας της Ολλανδία ανακοίνωσε ότι έγινε γνωστή μια δεύτερη περίπτωση που ο SARS-CoV-2 πέρασε από μινκ σε άνθρωπο.

Το υπουργείο Γεωργίας της Ολλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι άλλος ένας εργαζόμενος ενδεχομένως να μολύνθηκε με κορωνοϊό σε μια φάρμα με μινκ, αν και υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος περαιτέρω μόλυνσης παραμένει πολύ χαμηλός.

Σε επιστολή προς το κοινοβούλιο η Carola Schouten, υπουργός Γεωργίας, Φύσης και Ποιότητας των Τροφίμων, δήλωσε ότι έγινε γνωστή μια δεύτερη περίπτωση που ο SARS-CoV-2 πέρασε από μινκ σε άνθρωπο σε μία από τις φάρμες που λειτουργούν στη χώρα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ωστόσο, επισήμανε ότι οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι ο κίνδυνος να εκτεθεί άνθρωπος στον ιό εκτός της φάρμας είναι "ελάχιστος".

Στις 26 Απριλίου, η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα μινκ σε δύο φάρμες στα νότια της χώρας βρέθηκαν θετικά στον ιό, πυροδοτώντας μια ευρύτερη έρευνα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρώτη ύποπτη υπόθεση μετάδοσης του ιού σε άνθρωπο από μινκ. Ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση παρουσίασε νέα μέτρα που περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των μινκ σε όλες τις φάρμες στην Ολλανδία για αντισώματα, ενώ ζήτησε όλοι οι εργαζόμενοι να φορούν προστατευτικό εξοπλισμό.