Skip to main content

Ολλανδία: Ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε στο πλήθος έχασε τον έλεγχο - Τρεις νεκροί (vid)

Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας για το χθεσινό περιστατικό στην Ολλανδία - Τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες στο νοσοκομείο

Τρεις τουλάχιστον άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Σάββατο όταν ένα φορτηγό παρέσυρε τους παρευρισκόμενους σε ένα υπαίθριο μπάρμπεκιου στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, οι νεκροί είναι τουλάχιστον τρεις και οι τραυματίες πολλοί. Οι ολλανδικές αρχές, πάντως, αποσαφήνισαν πως δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια αλλά για περιστατικό κατά το οποίο ο οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο.

Σε κατάσταση σοκ, ο οδηγός κατέθεσε στην ασφάλεια ενώ το όχημα ανήκε σε ισπανική μεταφορική εταιρεία ενώ ακόμη δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των τραυματιών.



Το χρονικό της τραγωδίας

Περί τις 19:00 τοπική ώρα εκτυλίχθηκε η τραγωδία στη νότια Ολλανδία όταν το φορτηγό εξετράπη της πορείας του, παρασύροντας τους παρευρισκόμενους σε υπαίθριο μπάρμπεκιου, στην πόλη Νόιε Μπάιγερλαντ.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νότια του Ρότερνταμ ενώ διεξαγόταν η ετήσια εκδήλωση συγκέντρωσης για μπάρμπεκιου.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφοντας όσα δραματικά αντίκρισαν, είπαν ότι είδαν ανθρώπους να κλαίνε, αιμόφυρτους στο έδαφος και αστυνομικούς να τρέχουν.