Skip to main content

Επίθεση σε τραμ στην Ουτρέχτη με 3 νεκρoύς-Αναζητούν Τούρκο(φωτο-vid)

Τρία άτομα νεκρά από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο τραμ της Ουτρέχτη. Πυροβολισμοί σε διάφορα σημεία της πόλης.Ύποπτος 37χρονος Τούρκος.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι είναι νεκροί, μετά τους πυροβολισμούς κατά επιβατών μέσα σε τραμ στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, το πρωί της Δευτέρας.

Παράλληλα, εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε «πολλά σημεία» της πόλης και πως ο δράστης ή οι δράστες διαφεύγουν της σύλληψης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ένας 37χρονος Τούρκος άνοιξε πυρ στοχεύοντας προς τους επιβάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον σταθμό του τραμ.

Οι αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για αρκετά άτομα τραυματισμένα, επιβεβαιώθηκαν και επισήμως από την ολλανδική αστυνομία, η οποία έχει αποκλείσει την πλατεία.

Ένας 37χρονος Τούρκος ο δράστης της επίθεσης

Η αστυνομία ενημέρωσε ότι ο ύποπτος είναι ένας 37χρονος Τούρκος (την περιγραφή και τα στοιχεία του οποίου έχουν δώσει οι Ολλανδοί ήδη στους Γερμανούς) και ζητά από τους πολίτες να μην τον πλησιάζουν.



Ασθενοφόρα και στελέχη υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Ήδη τραυματίες έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα και ελικόπτερα προς νοσοκομεία της πόλης, αν και δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί συνολικός αριθμός.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν απέκλεισε πυροβολισμοί που αναφέρθηκαν σε άλλα σημεία της πόλης να σχετίζονται με το περιστατικό, ενώ ανέφερε πως πιθανώς ο δράστης διέφυγε με αυτοκίνητο, που ο ολλανδικός ραδιοφωνικός σταθμός «NOS» μετέδωσε ότι ήταν ένα  κόκκινο Renault Clio.

Οι πυροβολισμοί στο τραμ σημειώθηκαν γύρω στις 10:45 το πρωί (τοπική ώρα).

H αστυνομία έχει ζητήσει από τους πολίτες να μην προκαλούν συμφόρηση στους δρόμους ώστε να μην εμποδίζουν την πρόσβαση των ασθενοφόρων, ενώ ανέπτυξε επιτόπου μονάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ολλανδίας Πίτερ-Γιααπ 'Aλμπερσμπεργκ από την πλευρά του δήλωσε ότι το περιστατικό «φαίνεται ότι έχει τα χαρακτηριστικά τρομοκρατικής επίθεσης».

Ο τοπικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTV Utrecht επικαλέσθηκε αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος είδε μια γυναίκα να κείτεται στο έδαφος. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, μερικοί άνδρες απομακρύνθηκαν τρέχοντας από τη σκηνή.