Skip to main content

Όλο το παρασκήνιο της εμφάνισης Παπαγεωργόπουλου στην TV100

Η ενόχληση Ζέρβα για τους χειρισμούς της ηγεσίας της ΔΕΠΘΕ και η οργή Παπαγεωργόπουλου για το... κόψιμο της επίθεσής του στον Μπουτάρη.

Γράφει ο Σαλονικιός

Η εμφάνιση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στη δημοτική τηλεόραση TV100 έγειρε αρκετά ερωτήματα. Από το ποιος το αποφάσισε, εάν ήταν ενήμερος ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ποιος είναι ο αντίκτυπος της αρνητικής δημοσιότητας εντός του καναλιού, πως εξέλαβε όλη αυτή την υπόθεση το δημαρχιακό γραφείο, έως και το ποιες μπορεί να είναι οι σχέσεις του νυν με τον πρώην δήμαρχο. Επί όλων αυτών σας έχω αρκετά νέα καθώς, στο μεταξύ, ανοίγουν στόματα, στην προσπάθεια να αποχρεωθούν όλοι αυτήν την “ατυχή στιγμή” της δημοτικής τηλεόρασης, όπως τη χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι.

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι ο Ζέρβας είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τους χειρισμούς που έκανε η ηγεσία της ΔΕΠΘΕ. Πρώτον, διότι δεν τον είχε ενημερώσει κανείς σχετικά με την εμφάνιση του Παπαγεωργόπουλου, παρότι η εκπομπή είχε γραφτεί περίπου τρεις εβδομάδες πριν από την προβολή της και δεύτερον επειδή χρεώθηκε, ως διοίκηση, ένα παντελώς περιττό πρόβλημα το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αποφευχθεί. Σύμφωνα με πολύ έγκυρη πηγή μου ο δήμαρχος πληροφορήθηκε τα της συνέντευξης μια, δυο μέρες πριν από την προβολή της. Τον ενημέρωσε σχετικά στέλεχος της ΔΕΠΘΕ, αφού στο μεταξύ, είχαν ήδη εκδοθεί επικριτικές ανακοινώσεις από την αντιπολίτευση η οποία ζητούσε να ματαιωθεί η προβολή της εκπομπής.

Από κει και πέρα έγινε και ο Ζέρβας μέρος της διαχείρισης του προβλήματος καθώς διαπίστωσε ότι οι “εκλεκτοί” του δεν ήταν σε θέση να λύσουν το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Ως πρώτη ιδέα, μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και τη δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου, με την οποία εξέφραζε τη δυσφορία του για τη συμμετοχή του Παπαγεωργόπουλου στην ίδια εκπομπή με εκείνον, αποφασίστηκε να περικοπούν οι δηλώσεις του πρώην δημάρχου στα δύο λεπτά από περίπου δέκα που είχαν ήδη μονταριστεί. Μάλιστα, το σχετικό βίντεο εστάλη πριν από την εκπομπή και στον Παρασκευόπουλο προκειμένου να τον εξευμενίσουν. Στον κατευνασμό του συνετέλεσε, όπως αποκάλυσε ο ίδιος ο Παρασκευόπουλος, και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αβαραλής με τον οποίο γνωρίζονται στενά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, το βράδυ, η συμμετοχή του Παπαγεωργόπουλου στην εκπομπή ήταν αυτή που είχε προαποφασιστεί, διάρκειας περίπου δέκα λεπτών, γεγονός που εξόργισε τον Παρασκευόπουλο ο οποίος την επομένη μίλησε για “εξαπάτηση”. Τι είχε συμβεί στο ενδιάμεσο; Όπως πληροφορούμαι, όταν ο πρώην δήμαρχος ενημερώθηκε ότι η συμμετοχή του στην εκπομπή θα ήταν περίπου διακοσμητική, απείλησε με μηνύσεις, γεγονός που εξανάγκασε τελικά τους ιθύνοντες της ΔΕΠΘΕ να προβάλουν το αρχικά μονταρισμένο δεκάλεπτο βίντεο, χωρίς όμως, να ενημερώσουν εκ νέου τον Παρασκευόπουλο γι' αυτήν την αλλαγή.

Όπως μαθαίνω, ο Παπαγεωργόπουλος τα πήρε και για έναν ακόμη λόγο: επειδή του είχαν ήδη κόψει όσα είχε πει σχετικά με το ρόλο του διαδόχου του, Γιάννη Μπουτάρη, στην καταδίκη του, για τον οποίο, μιλώντας στην εκπομπή τον κατηγορούσε χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς, ότι είπε ψέματα κατά την ακροαματική διαδικασία, συντελώντας στη βαριά καταδίκη του. Όλα αυτά τελικά κόπηκαν καθώς η ηγεσία της ΔΕΠΘΕ φοβήθηκε πως θα υπήρχαν μηνύσεις σε βάρος και των ιδίων από τον Μπουτάρη.

Πέραν αυτού, ο Μπουτάρης, και για την ακρίβεια, η απέχθεια απέναντι στον Μπουτάρη, είναι ένα από αυτά που όπως φαίνεται ενώνουν τον νυν δήμαρχο με τον Παπαγεωργόπουλο. Αλλά δεν είναι το μόνο. Όπως πληροφορούμαι, εδώ και αρκετό καιρό στο γραφείο του Ζέρβα έχει αποσπαστεί μία από τις πλέον έμπιστες συνεργάτιδες του πρώην δημάρχου, η Σ.Γ. Μάλιστα, όταν την Πρωτοχρονιά του 2011 ο Παπαγεωργόπουλος είχε αποχωρήσει από το δημαρχείο και είχε ανοίξει ξανά το πολιτικό γραφείο του στη Μητροπόλεως, ζήτησε από τον Μπουτάρη να του παραχωρήσει τη συγκεκριμένη συνεργάτιδά του, ως μετακλητή, όπως και έγινε.

Στη συνέχεια, όταν έκλεισε το γραφείο του εξ αιτίας της δικαστικής του περιπέτειας η υπάλληλος επέστρεψε στο δήμο, αρχικά σε κάποια διεύθυνση σχετική με ευρωπαϊκά προγράμματα και στη συνέχεια ως υπάλληλος σε κάποιο ΚΕΠ. Ώσπου, μετά την εκλογή Ζέρβα, επανήλθε στο στενό δημαρχιακό περιβάλλον...

Συνεργασία με πρώην στέλεχος της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου επιχείρησε ο Ζέρβας και προεκλογικά. Συγκεκριμένα, είχε κάνει πρόταση σε πρώην αντιδήμαρχο και μετέπειτα και αντιπεριφερειάρχη να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιό του η οποία, όμως, αφού μίλησε και με τον πρώην δήμαρχο, τελικά προτίμησε να μείνει εκτός.

Κλείνοντας, επιστρέφω στα της εκπομπής για να σημειώσω όσα μου είπε άνθρωπος της ΔΕΠΘΕ ο οποίος εξέφρασε την απορία του για την οξεία αντίδραση του Παρασκευόπουλου καθώς, όπως μου είπε, ο πρώην υπουργός συναντήθηκε με τον Παπαγεωργόπουλο στη διάρκεια των γυρισμάτων και χαιρετήθηκαν και δια  χειραψίας (οι οποίες, θυμίζω, τότε επιτρέπονταν ακόμη). Το γεγονός το επισήμανε, άλλωστε και ο πρώην δήμαρχος στην ανάρτηση που έκανε στο facebook.