Skip to main content

Όλο το πρόγραμμα της κυβερνητικής παρουσίας στη Θεσσαλονίκη για τη φετινή ΔΕΘ

Σύσκεψη Μητσοτάκη με τους φορείς την 1η Σεπτεμβρίου και εγκαίνια ΔΕΘ, briefing κυβερνητικού εκπροσώπου και πέντε θεματικές εκδηλώσεις.

Προς ολοκλήρωση οδεύει το πρόγραμμα της κυβερνητικής παρουσίας στη φετινή 86η ΔΕΘ και στη Θεσσαλονίκη συνολικά.

Εκτός της διπλής παρουσίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την 1η Σεπτεμβρίου για τις συσκέψεις με τους παραγωγικούς και λοιπούς φορείς της πόλης και στα εγκαίνια της ΔΕΘ (9-11 Σεπτεμβρίου), θα πραγματοποιηθούν πέντε θεματικές εκδηλώσεις, παρουσία υπουργών και άλλων κυβερνητικών στελεχών, αλλά και το briefing του Σεπτεμβρίου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα κυβέρνησης και κόμματος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και πλέον χρονικά έχει ως εξής:

-Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022: Συσκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους φορείς της Θεσσαλονίκης στο Διοικητήριο (Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης). Ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συσκέψεις, όπως και πέρσι, με τους βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ, με τους εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς, με τους παραγωγικούς φορείς και με τους αυτοδιοικητικούς φορείς, όπως και μια ειδική σύσκεψη για τα έργα υποδομής της πόλης και της βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται σε διαρκείς συσκέψεις από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

-Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022: Προγραμματίστηκε η πρώτη θεματική εκδήλωση, αλλά και το μηνιαίο briefing του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, που καθιέρωσε στη Θεσσαλονίκη, ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες. Η πρώτη θεματική εκδήλωση αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση και θα πραγματοποιηθεί στο Ωραιόκαστρο (ανοιχτός χώρος 2ου Γυμνασίου). Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, αλλά και ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Επίσης, θα συμμετέχουν ο γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της ΝΔ, Διονύσης Χατζηδάκης. Θα συντονίσει ο οργανωτικός γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων, Μένιος Κορομηλάς.

-Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022: Δεύτερη θεματική εκδήλωση, αυτή τη φορά στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο τη συμβολή των επιστημονικών φορέων στις μεταρρυθμίσεις. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας. Την εκδήλωση διοργανώνουν οι γραμματείες Επιστημονικών Φορέων και Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων, παρουσία των δυο γραμματέων, Σίμου Ψωμιάδη και Νίκου Παγώνη. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι επικεφαλής επιστημονικών φορέων, όπως του Ιατρικού και Δικηγορικού Συλλόγου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

-Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022: Η τρίτη θεματική εκδήλωση, που αφορά στα επαγγέλματα του μέλλοντος θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ο κεντρικός ομιλητής δεν έχει  οριστικοποιηθεί ακόμα αλλά είναι πιθανόν να είναι ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος ΔΥΠΑ/ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, ενώ θα παραστούν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης και οι διοργανωτές της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου και ο γραμματέας Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, Θεόδωρος Κόλλιας. Προγραμματίζεται επίσης στο πάνελ των ομιλητών να υπάρχουν και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.

-Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022: Η τέταρτη θεματική εκδήλωση για τις υποδομές της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί στους Αμπελόκηπους και συγκεκριμένα στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης και ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας. Θα συμμετέχουν επίσης τεχνικά στελέχη σημαντικών έργων, όπως της ανατολικής περιφερειακής Αλεξανδρούπολης και του μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ θα συμμετέχουν και οι γραμματείς Προγράμματος, Χάρης Θεοχάρης και Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, Βασίλης Φεύγας, που διοργανώνουν την εκδήλωση.

-Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 – Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022: Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ από το βράδυ της Παρασκευής. Το Σάββατο θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη επίσκεψη στα περίπτερα της ΔΕΘ και τη συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Helexpo – ΔΕΘ, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιήσει την ομιλία και τα εγκαίνια. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

-Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022: Η πέμπτη θεματική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Πανοράματος και αφορά στις πολιτικές κοινωνικής πρόνοιας. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ θα συμμετέχουν και οι τέσσερις γραμματείς των γραμματειών που τη διοργανώνουν: γραμματέας Ατόμων με Αναπηρία, Κώστας Λολίτσας, γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Νάτσιου, γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Χρυσαυγή Ατσιδάκου και γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού, Πίστη Κρυσταλλίδου.