Skip to main content

Όλοι εναντίον όλων μέσα στην κυβέρνηση

Η λογική του όλοι εναντίον όλων στην κυβέρνηση φαίνεται να γίνεται κυρίαρχη τάση. Η κ. Λούκα Κατσέλη κατηγορεί και την κ.Τίνα Μπιρμπίλη για τον πληθωρισμό, εκτός του κ.Παπακωνσταντίνου
Η λογική του όλοι εναντίον όλων στην κυβέρνηση φαίνεται να γίνεται κυρίαρχη τάση. Τα κλασσικά «δίδυμα», όπως για παράδειγμα αυτό των Παπακωνσταντίνου - Κατσέλη, μέρα με τη μέρα, εμπλουτίζονται διαρκώς, γεγονός το οποίο εύλογα γεννά ερωτηματικά αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και τη διάθεση της να προσφέρει έργο.

Μόλις χθες, στον «κύκλο των χαμένων υπουργών» προστέθηκε η κ.Τίνα Μπιρμπίλη, την οποία έβαλε στο κάδρο η υπουργός Οικονομίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της. Συγκεκριμένα, η κ. Κατσέλη είπε ότι η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ βοήθησε στην αύξηση του πληθωρισμού, αποσείοντας έτσι τις δικές της ευθύνες από το φαινόμενο.

 Στην ίδια συνέντευξη, βεβαίως, η υπουργός Οικονομίας δε παρέλειψε να αναφερθεί και στον συνάδελφο της υπουργό Οικονομικών, περισσότερο από ...συνήθεια πλέον, παρά για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τον «κάρφωσε» για την αύξηση του ΦΠΑ, ως βασικού υπαίτιου της αρνητικής εξέλιξης της αύξησης του πληθωρισμού, γεγονός το οποίο, όμως, είναι πλέον λίγο ως πολύ αναμενόμενο. Άλλωστε, αυτό γίνεται πια σχεδόν σε καθημερινή βάση. Ως γνωστόν, η κ.Κατσέλη, για τον ίδιο λόγο, κάρφωσε τον κ.Παπακωνσταντίνου δύο φορές μέσα σε ένα 48ωρο.

Το γεγονός όμως ότι αναζητήθηκαν και στο πρόσωπο της κ.Μπιρμπίλη ευθύνες για το «κακό» δείχνει ότι η οποιαδήποτε σχέση αλληλεγγύης μεταξύ υπουργών έχει διαρραγεί οριστικά.