Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
x

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ Η EREDIVISIE!

Η Ολλανδία δεν βγάζει πρωταθλητή στην κορυφαία κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 75 χρόνια - Ομίλους CHL για Άγιαξ και γ' προκριματικό η Αλκμάαρ.

Οριστικά χωρίς πρωταθλητή θα παραμείνει η ολλανδική Eredivisie για τη σεζόν 2019-20, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έπειτα από την απόφαση που πήρε η ολλανδική ομοσπονδία (KNVB) με τις ομάδες της κατηγορίας, στη μαραθώνια τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μέχρι την 25η αγωνιστική -την τελευταία δηλαδή που διεξήχθη κανονικά μέχρι το lockdown στο ολλανδικό πρωτάθλημα εξαιτίας της έξαρση του ιού Covid-19- στην πρώτη θέση της βαθμολογίας συγκατοικούσαν ο Άγιαξ και η Αλκμάαρ με 56 βαθμούς, έχοντας 6 περισσότερους από την 3η Φέγενοορντ.

Ο «Αίαντας» είχε ένα μικρό προβάδισμα λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων, όμως αυτό δεν έπαιξε κανέναν απολύτως ρόλο στην ψηφοφορία των συλλόγων της πρώτης κατηγορίας του ολλανδικού ποδοσφαίρου, καθώς αποφασίστηκε να μην απονεμηθεί τίτλος την εφετινή σεζόν και να μπει «παύλα» στο κεφάλαιο πρωταθλητής. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μετά από 75 χρόνια η Eredivisie δεν βγάζει πρωταθλητή.

Σε ό,τι αφορά τώρα, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα τεθεί σε ισχύ η κατάταξη την ημέρα της διακοπής, κάτι που είχε ζητήσει να ισχύσει και η UEFA κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τις 55 ομοσπονδίες-μέλη, σε όσες χώρες δεν καταστεί δυνατό να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα λόγω του κορωνοϊού.

Συνεπώς, ο Άγιαξ θα μπει απευθείας τους ομίλους του επόμενου Champions League, η Αλκμάαρ θα συμμετάσχει στην γ' προκριματικό γύρο, ενώ οι Φέγενοορντ, Αϊντχόφεν και Βίλεμ θα πάρουν τα εισιτήρια για το Europa League.

Στο ζήτημα των υποβιβασμών και προβιβασμών, η ομοσπονδία δεν συζήτησε καν την πρόταση για αύξηση των ομάδων (από 18 σε 20), προκειμένου να διατηρηθούν στην Eredivisie οι Βααλβάικ, Ντεν Χάαγκ και να προαχθούν παράλληλα και οι Καμπούρ και Ντε Γκράαφσαπ που κατείχαν τις δύο πρώτες θέσεις της Β' κατηγορίας.

Μετά από ψηφοφορία που έγινε από τους συλλόγους και της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας, αποφασίστηκε -με 16 ψήφους υπέρ, 9 κατά και 9 «λευκά»- να παραμείνουν στην Eredivisie οι Βααλβάικ και Ντεν Χάαγκ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ