Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώνονται εξωτερικά οι σταθμοί του μετρό - Τι γίνεται με Βενιζέλου

Τέλος του μήνα θα αποδοθεί ο σταθμός της Μαρτίου από την πλευρά των οδών Σόλωνος και Χαλκιδικής. Τελειώνουν οι εργασίες σε Φλέμινγκ και Ανάληψη.

Την τελική τους μορφή παίρνουν εξωτερικά οι σταθμοί του Μετρό της Θεσσαλονίκης, με τις εργασίες να συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του σταθμού της 25ης Μαρτίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει απομακρυνθεί πλήρως το εργοτάξιο από την πλευρά των οδών Σόλωνος και Χαλκιδικής.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες αποκατάστασης, κατασκευάστηκαν εκατέρωθεν πεζοδρόμια με οδεύσεις και ράμπες, τοποθετήθηκαν κολόνες φωτισμού και σήμερα αναμένεται να πέσει άσφαλτος.

Τα μόνα σημεία όπου θα υπάρχουν προστατευτικές λαμαρίνες για λόγους ασφαλείας θα είναι περιμετρικά από τις εισόδους με τις κυλιόμενες σκάλες και τους ανελκυστήρες που οδηγούν στο εσωτερικό του σταθμού.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών στο τέλος του μήνα, θα δοθούν ξανά στην κυκλοφορία τα τμήματα των δρόμων Σόλωνος και Χαλκιδικής που είχαν κλείσει για τις ανάγκες κατασκευής του έργου.

Το απέναντι τμήμα του εργοταξίου προς το πάρκο Μηνά Πατρικίου θα παραμείνει ως έχει για ένα μεγάλο διάστημα για τις ανάγκες του έργου, καθώς είναι η είσοδος για τις σήραγγες, όπου πραγματοποιούνται εργασίες.

Ο Πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Νίκος Ταχιάος μιλώντας στη Voria.gr ανέφερε ότι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού, θα αποδοθεί ο εξωτερικό χώρος στο σταθμό της Φλέμινγκ, ενώ ολοκληρώνονται κάποιες τελευταίες εκκρεμότητες στα κάστρα του σταθμού της Ανάληψης.

Αναφορικά με τον σταθμό στον ΟΣΕ σημείωσε ότι ξεκίνησε η κατασκευή του πάρκου Καραϊσκάκη και ότι επίκεινται φυτεύσεις μπροστά από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

«Μέσα στον επόμενο μήνα θα κάνουμε φυτεύσεις μπροστά από το σταθμό και θα γίνουν διαμορφώσεις στο τμήμα από την Μ. Καλού μέχρι το σημείο που υπάρχουν οι λαμαρίνες για να βελτιωθεί η κίνηση τωνε πεζών», εξήγησε.

Το αγκάθι της Βενιζέλου

Σύμφωνα με τον κ. Ταχιάο, ο μόνος σταθμός που θα συνεχίσει να εμποδίζει τον βασικό άξονα της πόλης θα είναι η Βενιζέλου, όπου το άνωθεν τμήμα θα παραμείνει κλειστό μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς εκεί εκκρεμεί ανασκαφή. «Οι δυνατότητες επίβλεψης της αρχαιολογικής υπηρεσίας είναι πεπερασμένες και για το λόγο αυτό έχει περιοριστεί κυρίως στο κεντρικό τμήμα του σταθμού. Τώρα, όμως, ολοκληρώνεται, οπότε θα συνεχίσει κάποια εναπομείνουσα ανασκαφή που υπάρχει στη Νότια είσοδο, δίπλα στο Μπεζεστένι και θα ξεκινήσει μια μεγάλη ανασκαφή που πρέπει να γίνει στην Βόρεια είσοδο, στο τμήμα της Βενιζέλου άνωθεν της Εγνατίας», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την απόσπαση των αρχαιοτήτων ο κ. Ταχιάος δήλωσε ότι το μεγαλύτερο τμήμα έχει ολοκληρωθεί και θα ξεκινήσουν άμεσα οι εκσκαφές που υπολείπονται.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες αποδόθηκε το τελευταίο κομμάτι της Δελφών από την Π. Συνδίκα μέχρι την Μπότσαρη, από την πλευρά του νοσοκομείου Δερματικών Παθήσεων, με τον δρόμο να αποκτά μετά από 12 χρόνια ξανά δύο λωρίδες κυκλοφορίας.