Skip to main content

Αποκαταστάσεις λόγω θεομηνιών σε έξι περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας

Σε έξι περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας - Πού ολοκληρώθηκαν ήδη οι παρεμβάσεις και πού συνεχίζονται

Ολοκληρώθηκαν οι αποκαταστάσεις από τη μεγάλη θεομηνία του προηγούμενου Νοεμβρίου σε τρεις νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας.

Μια σειρά από εργασίες καθαρισμού ρεμάτων, καθαρισμού δρόμων και δασικού οδικού δικτύου, φθορών σε δημόσιες υποδομές, κοπών δένδρων κ.ά. έχουν ολοκληρωθεί στις περιοχές που κηρύχθηκαν μετά τις πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2019.

Συγκεκριμένα οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, σε πολλά σημεία της Πιερίας και σε τρεις δήμους της Θεσσαλονίκης, τον δήμο Δέλτα, Χαλκηδόνας και Βόλβης, όπου πλέον τα ρέματα είναι καθαρά, όπως και το οδικό δίκτυο, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν και στις ανάγκες πυροπροστασίας και στις ανάγκες αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών που είχαν πληγεί.

Στον δήμο Δέλτα παράλληλα ολοκληρώθηκε και η ενίσχυση του αναχώματος του Καλοχωρίου, που είναι κομβικό για την προστασία των οικισμών και των καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής στον κάμπο του Αξιού.

Την ίδια ώρα η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας συνεχίζει με συνεργεία της τις εργασίες σε άλλες τρεις περιοχές, που είχαν ανάλογα προβλήματα και κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη θεομηνία του προηγούμενου Απριλίου.

Έμφαση δίνεται στις αποκαταστάσεις στο Άγιον Όρος, όπου οι ζημιές ήταν πολύ μεγάλες και σε υποδομές, ενώ εργασίες αποκατάστασης γίνονται στον δήμο Λαγκαδά και συγκεκριμένα για την αποκατάσταση των ζημιών στον δρόμο προς το Αρδαμέρι, αλλά και στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς.