Skip to main content

Ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του ο Νίκος Ανδρουλάκης - Το μήνυμα που στέλνει

«Το πιο αποτελεσματικό όπλο που μας έχει προσφέρει μέχρι σήμερα η επιστήμη είναι το εμβόλιο», ανέφερε στο μήνυμά του ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του κατά της Covid-19 ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στέλνοντας το δικό του μήνυμα.
 
Όπως σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης, με ανάρτησή του στα social media «έφτασε σήμερα και για μένα, η μέρα ολοκλήρωσης του εμβολιασμού ενάντια στην COVID-19. Οφείλουμε όλοι να μεταφέρουμε το μήνυμα της κοινής προσπάθειας και να προτρέψουμε τους οικείους μας να ακολουθήσουν το δρόμο για την επίτευξη του τείχους ανοσίας».

«Η ανθρωπότητα δίνει μια μάχη με το χρόνο, με μόνο σύμμαχο την επιστήμη και την αλληλεγγύη. Ας αξιοποιήσουμε το πιο αποτελεσματικό όπλο που μας έχει προσφέρει μέχρι σήμερα η επιστήμη, το εμβόλιο. Ας συλλογιστούμε πόσο άδικο είναι κάποιοι συνάνθρωποί μας στον υπόλοιπο πλανήτη να θέλουν, αλλά να μην έχουν αυτή την "πολυτέλεια"», επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη «σε ανεπτυγμένες χώρες που προχώρησε γρηγορότερα το εμβολιαστικό πρόγραμμα, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Στη Μεγάλη Βρετανία όπου επικρατεί πλέον η μετάλλαξη Δέλτα, το 93% των νέων κρουσμάτων αφορά ανεμβολίαστους ή ατελώς εμβολιασμένους. Οι εξελίξεις αυτές, χτυπούν καμπανάκι σε χώρες όπως τη δική μας, καθώς στις ηλικιακές ομάδες άνω των 60 όπου υπάρχουν υψηλότεροι κίνδυνοι, σχεδόν ένας στους τρεις παραμένει ανεμβολίαστος».

«Τέλος, πρόκληση αποτελεί το ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC, το 27% των υγειονομικών της χώρας παραμένουν πλήρως ανεμβολίαστοι. Σ’αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είναι αναγκαίο να επικρατήσει η ανθρωπιά και η υπευθυνότητα, για να αποτελέσει η πανδημία παρελθόν όσο το δυνατόν γρηγορότερα», καταλήγει ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ.