Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020
x

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΚΒΑΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

Το κόστος των εργασιών, που καλύφθηκε αποκλειστικά από ίδιους πόρους του Δήμου Θερμαϊκού, ανήλθε στο ποσό των 280.000 ευρώ.

Ένα από τα οξυμένα ζητήματα που απασχολούσαν επί δεκαετίες τον δήμο Θερμαϊκού αποκαταστάθηκε.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το λιμάνι των Ν. Επιβατών αποδόθηκε ασφαλές για ελλιμενισμό στους καπετάνιους και καραβοκύρηδες.

Απομακρύνθηκαν 35 χιλιάδες κυβικά άμμου. Πλέον μετά το τέλος των εργασιών ο λιμένας αποδόθηκε ασφαλής. Τα πλοία μπορούν να δένουν στην μαρίνα του Μπαξέ κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απρόσκοπτη λειτουργία της τουριστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας και τον ασφαλή ελλιμενισμό στα αλιευτικά και τουριστικά σκάφη, όπως τονίζει η ανακοίνωση.

Τα καραβάκια πλέον μπορούν να διανυκτερεύουν και να ξεκινούν τα δρομολόγιά τους από τον δήμο.

Το κόστος των εργασιών, που καλύφθηκε αποκλειστικά από ίδιους πόρους του Δήμου Θερμαϊκού, ανήλθε στο ποσό των 280.000 ευρώ.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης τόνισε πως παρά τα προβλήματα που για λίγες μέρες προκλήθηκαν από τις εργασίες εκβάθυνσης στους επαγγελματίες και κατοίκους, «τα οφέλη είναι πλέον ορατά σε όλους, αφού ο ασφαλής ελλιμενισμός παρέχεται αναβαθμίζοντας τη λειτουργία του λιμανιού των Ν. Επιβατών, μετά από το αυτονόητο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ