Skip to main content

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ειδικής επιτροπής για τη Novartis

Η απόφαση που στοιχειοθετεί την πρόταση για την αναρμοδιότητα της Βουλής για δίωξη στα δέκα πολιτικά πρόσωπα, θα διαβιβαστεί στον πρόεδρο της Βουλής.

Ολοκληρώθηκαν με τη σημερινή 10η συνεδρίαση, οι εργασίες της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση NOVARTIS, μετά την εντολή που είχε λάβει από την Ολομέλεια της Βουλής.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, από την οποία και πάλι απουσίαζαν οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, έγινε ψηφοφορία και η απόφαση που στοιχειοθετεί την πρόταση για την αναρμοδιότητα της Βουλής να ασκήσει δίωξη για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, θα διαβιβαστεί, ίσως και αύριο, στον πρόεδρο της Βουλής, μαζί με όλο τον φάκελο (πρακτικά, εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα και τις πορισματικές θέσεις της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας). Κείμενα πορισματικών θέσεων έχουν κατατεθεί από όλα τα κόμματα πλην της Ένωσης Κεντρώων. Το πόρισμα θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί σε συνεδρίαση της Ολομέλειας, που θα οριστεί από τον πρόεδρο της Βουλής στο προβλεπόμενο, από τον Κανονισμό, διάστημα.

Το χρονοδιάγραμμα για τη συζήτηση του πορίσματος περιγράφεται στον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 157) που ορίζει ότι μέσα σε πέντε ημέρες από τη διανομή του πορίσματος της Επιτροπής στους βουλευτές καταρτίζεται ειδική ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής. Προβλέπεται ακόμη ότι η συζήτηση, αρχίζει το αργότερο σε δεκαπέντε ημέρες από την κοινοποίηση της ειδικής ημερήσιας διάταξης.