Skip to main content

Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή δύο οδών στον δήμο Νεάπολης - Συκεών

Πρόκειται για τις οδούς Οδυσσέως και Ούλοφ Πάλμε στη Δ.Ε. Συκεών, των οποίων οι εργασίες ασφαλτόστρωσης ολοκληρώθηκαν σήμερα.

Στην πλήρη ανακατασκευή των οδών Οδυσσέως και Ούλοφ Πάλμε στη Δ.Ε. Συκεών προχώρησε ο δήμος Νεάπολης Συκεών, μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης.

Τα ειδικά συνεργεία απομάκρυναν τον παλιό και φθαρμένο ασφαλτοτάπητα και προετοίμασε το οδόστρωμα για τη στρώση του σύγχρονου και υψηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών ασφαλτοτάπητα.

Τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στις δύο οδούς επιθεώρησε σήμερα ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Αντώνη Σαουλίδη και την τοπική σύμβουλο Πεύκων Ειρήνη Παπαδάκη.

Οι εργασίες αυτές εντάσσονται στη μεγάλη εργολαβία της οδοποιίας της Δ.Ε. Συκεών, συνολικού προϋπολογισμού 3.950.000 ευρώ, που καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο. Αυτή προβλέπει πλήρη ανακατασκευή, ασφαλτόστρωση διπλής στρώσης νέου αντιολισθηρού τάπητα και αναπλάσεις σε 29 οδούς, όπως επίσης και συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε 32 οδούς με την αντικατάσταση του υπάρχοντος φωτισμού με φωτιστικά σύγχρονης τεχνολογίας LED για την εξοικονόμηση οικονομικών και ενεργειακών πόρων. Ήδη, το προηγούμενο διάστημα έχουν ανακατασκευασθεί και ασφαλτοστρωθεί έντεκα οδοί, που είναι οι Ελπίδος, Μ.Μερκούρη, Ρ. Φεραίου, Γ.Γεννηματά, Αγ. Δημητρίου, Μακεδονομάχων, Αμαλιάδος, Καυκάσου, Θερμοπυλών, Τυρνάβου και Σοφοκλέους, για να προγραμματίζονται οι επόμενες παρεμβάσεις.

Επιθεώρηση εργασιών



«Μιλάμε με έργα και λέμε όχι στη μαύρη προπαγάνδα και στο ψέμα. Τα έργα τα οποία γίνονται στον τομέα της οδοποιίας αυτόν τον καιρό στη Δ.Ε. Συκεών είναι έργα τα οποία εκπονήθηκαν ως μελέτες το 2015, δημοπρατήθηκαν το 2016 και εξαιτίας προσφυγών, ενστάσεων και της αλλαγής της νομοθεσίας άρχισαν μέσα στο 2018 και ολοκληρώνονται μέσα στο 2019», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος ενημέρωνε τους κατοίκους για την πρόοδο του έργου στη συνάντηση που είχε κατά την περιοδεία του στις οδούς.

«Δεκάδες δρόμοι ανακατασκευάστηκαν και θα ανακατασκευαστούν. Ανακατασκευή πεζοδρομίων, τοποθέτηση υπερσύγχρονων νέων λαμπτήρων led για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας, που ταυτόχρονα εξασφαλίζουν πλούσιο φωτισμό που δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας, και ανακατασκευή με την τοποθέτηση υπερσύγχρονου ασφαλτοτάπητα είναι οι εικόνες που συναντούν οι συμπολίτες μας καθημερινά. Ειδικά η οδός Ούλοφ Πάλμε, που με δική μου ιδέα και πρόταση μετονομάστηκε εκείνες τις ημέρες που είχε δολοφονηθεί ο μεγάλος σοσιαλιστής ηγέτης, άξιζε και αξίζει αυτής της ανακατασκευής», προσθέτει. Όπως τονίζει, «τα έργα αυτά έχουν σχεδιαστεί το 2015, δημοπρατήθηκαν το 2016 και δεν έχουν καμιά σχέση με τις εκλογές».

«Ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των έργων οδοποιίας, όπως και άλλα, θα συνεχισθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ασφαλώς μετά τις εκλογές και ίσως ορισμένα από αυτά να συνεχισθούν μετά το τέλος του 2019 και θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2020. Με έργα, λοιπόν, κι όχι με ψεύτικα λόγια, αναβαθμίζουμε κάθε μέρα την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, ειδικά μάλιστα στο παλιό αυτό ιστορικό σημείο που είναι το κέντρο των Συκεών, γύρο από το δημαρχείο των Συκεών. Σε όλα αυτά τα έργα έχουμε προγραμματίσει, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ και με χρήματα τα οποία θα καταβάλει ο δήμος, την υπογείωση του δικτύου χαμηλής και μέσης τάσης και την εξαφάνιση των ξύλινων στύλων ώστε να απελευθερωθούν τα πεζοδρόμια. Η οδός Αγνώστου Στρατιώτου τελειώνει και ακολουθεί η οδός Αλ. Παπαναστασίου, ένας μεγάλος οδικός άξονας ο οποίος είναι και λεωφορειόδρομος», συμπλήρωσε.

«Είναι ένα ακόμη έργο με το οποίο αποδεικνύουμε ότι δίνουμε βάση σε όλες τις γειτονιές ασχέτως από το πόσο μεγάλες ή μικρές είναι», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αντώνης Σαουλίδης, και πρόσθεσε: «Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα  ζωής των συνδημοτών μας και της ασφάλειας, που τον τελευταίο καιρό λόγω της ελλιπούς αστυνόμευσης είναι σε χαμηλά επίπεδα. Συνεχίζουμε σταθερά τον σχεδιασμό τον οποίο έχουμε για την αναβάθμιση των περιοχών του δήμου μας και βέβαια στους ‘‘κακοπροαίρετους’’ αυτό που απαντούμε είναι με τα έργα μας και όχι με λόγια τα οποία μένουν απλά υποσχέσεις. Δεκάδες έργα μικρά και μεγάλα σε όλο το δήμο από την πρώτη μέρα έως σήμερα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές».