Skip to main content

Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων-Τίτλοι τέλους για την ΚΟ των ΑΝΕΛ

Όταν ο Πάνος Καμμένος διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα πάψουν να αποτελούν Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, κατά τη διάρκεια της οποίας τα μέλη της ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου, αναφορικά με το άρθρο 15 του Κανονισμού που αναφέρεται στην έννοια και τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και δεν εκφράστηκε κάποια διαφορετική γνώμη.

Έτσι, όταν ο Πάνος Καμμένος διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, οι ΑΝΕΛ θα πάψουν να αποτελούν Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες με γνωμοδότησή του το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής απέρριψε τις «διαφορετικές ερμηνείες» και μαζί τους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου πως μπορεί βουλευτής που έχει εκλεγεί με άλλο κόμμα –εν προκειμένω ο κ. Φωκάς– να αποτελέσει τον πέμπτο, κρίσιμο, βουλευτή που θα συμπληρώνει τελικά τον μαγικό αριθμό 5, που απαιτείται.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αναφορά του συμβουλίου είναι σαφής: «Στο ερώτημα εν κατακλείδι αν η Κ.Ο., η οποία συγκροτήθηκε με βάση την παράγραφο 1 του άρθρου 15 και αριθμεί πλέον 5 μέλη, εξακολουθεί να αποτελεί Κ.Ο. κατά την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου εάν ένα εξ αυτών προέρχεται από άλλη Κ.Ο. ή από ανεξάρτητους βουλευτές προσήκει κατά τα ανωτέρω απάντηση αρνητική».