Skip to main content

Ολοκληρώθηκε η διάθεση των κουπονιών για τις λαϊκές αγορές

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε το πρωτοποριακό πρόγραμμα από το οποίο φέτος ωφελούνται 860 παιδιά οικογενειών σε ανάγκη.

Παρέλαβαν τα κουπόνια τους για αγορά προϊόντων από τις λαϊκές αγορές οι οικογένειες που λαμβάνουν επίδομα απροστάτευτου τέκνου και φέτος είναι οι πρώτες που ωφελούνται από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διάθεση των κουπονιών ολοκληρώθηκε από την αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και τα κουπόνια είναι ήδη στα χέρια των δικαιούχων, δηλαδή μονογονεϊκών οικογενειών χωρίς πατέρα ή με πατέρα έγκλειστο σε φυλακή κ.ά.

Όσοι έλαβαν τα συγκεκριμένα κουπόνια θα πρέπει να κάνουν τις αγορές τους και να τα εξαργυρώσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Αυτά τονίστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τον αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Γιουτίκα, ενώ η έγκριση της διάθεσης των κουπονιών και των σχετικών δαπανών έγινε ομόφωνα από την επιτροπή. Το ποσό που διατέθηκε είναι 200.000 ευρώ και τα χρήματα αυτά θα εισπράξουν οι πωλητές των λαϊκών αγορών, από τους οποίους οι δικαιούχοι θα αγοράσουν αγαθά.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη που σχεδίασε και υλοποίησε το πρόγραμμα με τα κουπόνια στις λαϊκές αγορές και από αυτό το πρόγραμμα ωφελούνται σήμερα 860 παιδιά οικογενειών. Κάθε κουπόνι είναι αξίας ενός ευρώ, ενώ οι οικογένειες με ένα παιδί έλαβαν εφάπαξ κουπόνια αξίας 400 ευρώ, οι οικογένειες με δυο παιδιά 500 ευρώ, με τρία παιδιά 600 ευρώ και με τέσσερα παιδιά και πάνω 700 ευρώ. Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε το πρόγραμμα στο επόμενο διάστημα σε άλλες κατηγορίες δικαιούχων. Αυτή τη φορά είχαμε ως ωφελούμενους εκείνους που ελάμβαναν το επίδομα απροστάτευτου τέκνου, ενώ κάθε χρόνο θα επιλέγουμε κι άλλη κατηγορία πολιτών από τις λεγόμενες ευπαθείς και ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες», τόνισε ο κ. Γιουτίκας.

Οι δικαιούχοι θα παραδίδουν τα κουπόνια στους πάγκους της λαϊκής και σε συμβεβλημένους εμπόρους, πωλητές, παραγωγούς κτλ. Οι συμβεβλημένοι έχουν ειδική σήμανση στους πάγκους.