Skip to main content

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση για ΣΕΚΑΠ - Σε ένα μήνα η απόφαση

Εκδικάστηκε σήμερα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής η αίτηση αναστολής που κατέθεσε η εταιρεία - Παρέμβαση εργαζομένων
Εκδικάστηκε σήμερα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής η αίτηση αναστολής που κατέθεσε η ΣΕΚΑΠ κατά των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που έχει εκκινήσει εναντίον της το Τελωνείο Ξάνθης. Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η ΣΕΚΑΠ ζητεί να μη γίνει απαιτητό το πρόστιμο - μαμούθ, συνολικού ύψους 44 εκατ. ευρώ, που της επεβλήθη για υπόθεση λαθρεμπορίας του 2009, μία τετραετία πριν από την αγορά της από τη σημερινή ιδιοκτησία της Donskoy Tabak, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη. Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα εκτιμάται ότι θα βγει σε περίπου έναν μήνα.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, η βασική επιχειρηματολογία της νομικής υπεράσπισης των δικηγόρων της ΣΕΚΑΠ κινήθηκε γύρω από την ανάγκη να συνεχιστεί η λειτουργία της ακριτικής καπνοβιομηχανίας τόσο για κοινωνικούς λόγους που αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους όσο και για λόγους εθνικού συμφέροντος καθώς εδρεύει σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή.
 
Κατά τη σημερινή εκδίκαση, οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία πραγματοποίησαν παρέμβαση υπέρ της συνέχισης της απρόσκοπτης λειτουργίας της εταιρείας. Εξάλλου, μαζί με βουλευτές, τοπικούς φορείς και παράγοντες, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους βρέθηκαν μαζικά στην Κομοτηνή για να διαδηλώσουν τη θέση τους για την αδιάκοπη λειτουργία της εταιρείας στην ακριτική περιοχή της Θράκης «και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών των καπνοπαραγωγών, αγροτών και εργαζομένων».

Να σημειωθεί ότι την απόφαση για το να θα ισχύσει ή όχι τελικά το πρόστιμο θα τη λάβει αμετάκλητα το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου η εταιρεία θα διεκδικήσει τη δικαίωσή της.