Skip to main content

Άλλαξε εικόνα το 5ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης μετά τις παρεμβάσεις

Ολοκληρώθηκε η εσωτερική διαρρύθμιση του υφιστάμενου κτηρίου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης, ενώ το έργο επιθεώρησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης μετά την ολοκλήρωση εσωτερικών διαρρυθμίσεων του υφιστάμενου κτηρίου.

Πρόκειται για ένα έργο ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το έργο επιθεώρησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλας Πατουλίδου και του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου.

Πρόκειται για μία σχολική μονάδα πρότυπο που λειτούργησε για πρώτη χρονιά πέρσι και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε φέτος με επιπρόσθετες κτηριακές παρεμβάσεις.

Το σχολείο περιλαμβάνει εννέα (9) Αίθουσες Διδασκαλίας, χώρους γραφείων Διοίκησης (γραμματεία, γραφείο Διευθυντή, γραφεία δασκάλων), Εργαστήρια Πληροφορικής, Ξένων Γλωσσών, Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, χώρους μικρών γραφείων, μεγάλο ημιυπαίθριο χώρο (υπόστεγο) και όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους (αποθήκες και WC). Το σύνολο των ωφέλιμων χώρων του σχολείου ανέρχεται σε περίπου 1.350μ2.

Η κ. Πατουλίδου δήλωσε χαρακτηριστικά πως θεωρεί τα πιο σημαντικά έργα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης αυτά που αφορούν τα σχολεία.

Η διασφάλιση ποιοτικών συνθηκών για την ομαλή ανάπτυξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι από τις αδιαμφισβήτητες προτεραιότητες που οφείλουμε να δίνουμε ως αυτοδιοικητική αρχή.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «το 5ο δημοτικό σχολείο Θέρμης, στο Τριάδι, είναι ένα πραγματικό στολίδι καθώς έχει ό,τι ακριβώς χρειάζεται για την εκπαίδευση των μαθητών. Έπειτα από πολλές περιπέτειες η κατασκευή του ολοκληρώθηκε πέρυσι και φέτος είναι η δεύτερη χρονιά της λειτουργίας του».