Skip to main content

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία Λιγνάδη – Καταθέτουν πέντε μάρτυρες

H μαραθώνια απολογία του άλλοτε καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:00 - Καταθέτουν πέντε μάρτυρες

Ολοκληρώθηκε, λίγο πριν τις 20:00, η μαραθώνια απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, ενώπιον της ανακρίτριας.

Η απολογία του άλλοτε καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου διήρκησε περισσότερο από τέσσερις ώρες, με τον κ. Λιγνάδη να αρνείται το σύνολο των κατηγοριών σε βάρος του.

Είχε προηγηθεί η απόρριψη του αιτήματος ακυρότητας της προδικασίας που είχε υποβάλει δια του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, μετά το τέλος της απολογίας του, στην Ευελπίδων μετέβησαν η ηθοποιός Ελένη Κούρκουλα και ο πρώην σύζυγός της, Διονύσης Παναγιωτάκης, οι οποίοι έχουν προταθεί ως μάρτυρες από τον κατηγορούμενο. Ο Δημήτρης Λιγνάδης ισχυρίζεται ότι ήταν φιλοξενούμενός τους στην Ιθάκη την περίοδο που καταγγέλλεται ότι βίασε έναν από τους μηνυτές του, τον Αύγουστο του 2015.

Παράλληλα, αναμένεται η κατάθεση ακόμη τριών μαρτύρων υπέρ του κ. Λιγνάδη ενώ στη συνέχεια, οι αρμόδιες αρχές καλούνται να αποφασίσουν αν ο σκηνοθέτης θα κριθεί προφυλακιστέος ή όχι.