Skip to main content

Σε καλό κλίμα η πολύωρη συνάντηση κορυφής του ελληνικού ποδοσφαίρου

Oι Γιάννης Αλαφούζος, Βαγγέλης Μαρινάκης, Δημήτρης Μελισσανίδης και Ιβάν Σαββίδης αποχώρησαν από το «Μεγάλη Βρετανία» χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Στο τέλος της έφτασε η πολύωρη συνάντηση κορυφής του «Big 4» του ελληνικού ποδοσφαίρου με εκπροσώπους των UEFA/FIFA και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη που έλαβε χώρα σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Έπειτα από μια διαδικασία που κράτησε περίπου 3.5 ώρες και εκτυλίχθηκε σε καλό κλίμα, οι εκπρόσωποι των «Big 4» και συγκεκριμένα των Παναθηναϊκού (Γιάννης Αλαφούζος), Ολυμπιακού (Βαγγέλης Μαρινάκης), ΑΕΚ (Δημήτρης Μελισσανίδης) και ΠΑΟΚ (Ιβάν Σαββίδης) αποχώρησαν από το «Μεγάλη Βρετανία» χωρίς να προχωρήσουν σε δηλώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν από τους «Big 4» παρόντες ήταν οι Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών - μελών UEFA), Μάριος Γεωργίου (διεύθυνση ομοσπονδιών - μελών UEFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης), Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA), Σέφτον Πέρι (Διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA), Λευτέρης Αυγενάκης (υφυπουργός αθλητισμού), Βαγγέλης Γραμμένος (πρόεδρος ΕΠΟ) και Μηνάς Λυσάνδρου (πρόεδρος Super League).

Σημειώνεται πως σε δηλώσεις προχώρησε ο εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ δηλώνοντας ικανοποιημένος από την έκβαση της συζήτησης ενώ προανήγγειλε εκλογές στην ΕΠΟ το καλοκαίρι του 2020 και περισσότερους ξένους διαιτητές στη Super League και κυρίως στα play-off (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Παράλληλα, για την συνάντηση κορυφής τοποθετήθηκε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης που εξέφρασε την αισιοδοξία του για το «αύριο» του ελληνικού ποδοσφαίρου υπογραμμίζοντας πως «η συνάντηση δεν έλυσε όλα τα προβλήματα, αλλά έβαλε μια σειρά» (διαβάστε περισσότερα εδώ).