Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020
x

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η AGROTHESSALY - ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Προσέλκυσε 40.153 επισκέπτες, ενώ τριπλασίασε τους φιλοξενούμενους εκθέτες που εκπροσώπησαν περισσότερες από 500 επιχειρήσεις από 26 χώρες.

Τετραπλασίασε τους επισκέπτες σε σχέση με πέρσι η 11η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και τη Κτηνοτροφία Agrothessaly, η οποία φέτος εγκαινίασε τη στρατηγική συνεργασία της ΔΕΘ-Helexpo και του δήμου Λαρισαίων.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση κατάφερε να προσελκύσει 40.153 επισκέπτες. Παράλληλα, φιλοξένησε 167 εκθέτες που εκπροσώπησαν περισσότερες από 500 επιχειρήσεις από 26 χώρες, αριθμός τριπλάσιος έναντι της προηγούμενης διοργάνωσης, ενώ υπερδιπλάσιος ήταν ο εκθεσιακός χώρος, που ανήλθε σε 20.000 τ.μ., στην Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης.

Η δυναμική της ανανεωμένης Agrothessaly, που αποτελεί προϊόν κοινού επανασχεδιασμού της Πανελλήνιας Γεωργικής, Κτηνοτροφικής, Περιβαλλοντικής Έκθεσης Λάρισας, την οποία διοργάνωνε τα τελευταία 20 χρόνια ο τοπικός δήμος, φάνηκε από την πρώτη ημέρα και κλιμακώθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η Agrothessaly είχε και διεθνή χαρακτήρα, καθώς υποδέχθηκε ομαδικές επισκέψεις από τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ και την Τουρκία, αλλά και επισκέπτες από Κύπρο και Ιταλία. Το «παρών» στην έκθεση έδωσε και ο πρόεδρος του Albanian Agribusiness Council (KASH), Agim Rrapaj, αλλά και επιχειρηματίες του κλάδου από την Αλβανία.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και για τις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης, που κάλυψαν ένα ευρύ πεδίο στον αγροτικό κλάδο και συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου που έσπευσε να ενημερωθεί από τους φορείς του πρωτογενούς τομέα, αλλά και από εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως ήταν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Το επόμενο «ραντεβού» της ΔΕΘ-Helexpo με τους ανθρώπους του αγροτικού κλάδου είναι η Agrotica, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του πρωτογενούς τομέα στην Ευρώπη, η οποία θα διοργανωθεί από την 1η έως τις 4 Φεβρουαρίου του 2018.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ